Egy ízletes töltelékkel könnyen különleges karácsonyi főétel készíthető a csirke- vagy a pulykamellből, göngyölt húsként. Most a Nosalty recepttárának köszönhetően ajánlunk néhány ízletes göngyölt húst, a szokott ünnepi gesztenyés, aszalt szilvás ízek mellett még olaszosabb ízvilágút is.
Egy klasszikus gesztenyés-vörösáfonyás
A dió és mák mellett a gesztenye is megatározó ünnepi íz, amit nem csak az édességekben, süteményekben használhatunk, de a húsételeknek is nagyon jól áll, különösen a pulykának. Ebben a receptben a vörösáfonya teszi még pikánsabbá, és a mascarpone krémessé a tölteléket.
Tovább a recepthez: Gesztenyével töltött pulykatekercs
A másik nagy ünnepi kedvenc, az aszalt szilva
Ennél a baconbe bugyolált csirkeroládnál nem egy külön elkészített töltelék kerül a csirkemellre, hanem csak egyszerűen az aszalt szilva. Ha szeretitek a gyümölcsöket és a húsokat együtt, érdemes kipróbálnotok ezt az egyszerű receptet az ünnepekkor. Sült burgonya és pirított kelbimbó teszi teljessé ezt az ételt.
Tovább a recepthez: Aszalt szilvával göngyölt csirkemell baconköntösben
Olaszos ízvilágú csirkegöngyölt
Ennél a receptnél sem maradhat el, hogy baconbe csavarva süljön meg a csirkegöngyölt. A töltelék olaszos ízvilágú, spenóttal, aszalt paradicsommal és sajttal. Az elkészítést segítő videóban zöldséges köret került mellé, de burgonyával is tálhatjátok.
Tovább a recepthez: Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell
Zöldfűszeres, diós és áfonyás göngyölt pulykamell
Aszalt áfonya az édes-fanyar ízvilágú gyümölcs ebben a receptben, a töltelékbe pedig kerül ropogós dió és olyan aromás zöldfűszerek is, mint a rozmaring, a kakukkfű és a zsálya. A bacon-köntöst erről a göngyölt húsról sem érdemes lehagyni.
Tovább a recepthez: Ünnepi pulykatekercs dióval és aszalt áfonyával
Egy göngyölt sertés, toszkán ízekkel
Szintén egy mediterrán ízvilágú göngyölt hús, ami ez a recept alapján készül, szárított paradicsommal, kapribogyóval, rozmaringgal, és mandulapehellyel. Viszonylag gyorsan elkészíthető ünnepi recept, ha az édesebb ízvilág helyett egy paradicsomos göngyölt húst ennétek.
Tovább a recepthez: Toszkán göngyölt hús
Egy szokatlanabb elkészítési mód
Ennél a receptnél nem teljesen a megszokott módon készül a hús, hanem baconnal kibélelt őzgerincbe kerül a csirkemell, amit előtte felkockázunk, és a „töltelébe” keverünk. Egy klasszikus sajtos-tejfölös-tojásos csirkés étel készülhet így az ünnepi asztalra, amihez a receptben egy igazán ropogós, fűszeres burgonyaköret is készül.
Tovább a recepthez: Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve