Narancshéj díszek
Hozzávalók:
friss narancshéj
sütikiszúró formák
pékzsineg
A sütikiszúrókkal mintázzuk a narancshéjat, majd fűzzünk rájuk akasztót.
Dió-rénszarvasok
Hozzávalók:
dió
madzag
filc
ragasztó
Szabjuk ki a szarvas szarvát. Vágjuk ketté a diót, majd ragasszuk bele a szarvakat és a dísz akasztóját. Ragasszuk össze a diót. Készítsük el a rénszarvas arcát.
Faág fenyő
Gallyakat vágjunk különböző méretűre, majd ragasszuk fel őket fapálcikára.
Fahéjillatú díszek
Hozzávalók:
üveg alma-banánpüré
80 g (150ml) őrölt fahéj
1 ek. őrölt szegfűszeg
A hozzávalókat alaposan összekevertem. Ha túl nedves, még kell hozzá fahéj, ha ha száraz, akkor püré. Ez így megfelelő állagúnak bizonyult.
A tészta alá, illetve felületére fahéjat kell szórni (ezért élszerű egy kicsit több fahéjat venni), kinyújtani, majd kiszaggatni. A felakasztáshoz szükséges lyukakat szívószállal lyukasztottam ki. 1,5-2 óráig kb. 70-90 C-os sütőben kőkeményre szárítjuk.
Néhány megjegyzés: nem ehető! Légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek (pl. asztma) nem ajánlott!
Kapcsolódó cikkeink: