Gyerek

Nem mindennapi unokatesók: egypetéjű ikerpárok a szülei a két kisfiúnak

Jax és Jet Salyer szülei egypetéjű ikerpárok - a kisfiúk gyakorlatilag unokatestvérek, genetikailag azonban olyanok, mintha ikertestvérek lennének.
2022. Augusztus 25.
A kép illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Briana és Brittany Deane, 35 éves egypetéjű ikrek, akik egy ugyancsak egypetéjű ikerpárhoz, Josh és Jeremy Salyershez mentek feleségül 2018-ban. Briana és Brittany is gyermeket szült 2021-ben, akik hivatalosan ugyan “csak” unokatestvérek, genetikailag közelebb állnak egymáshoz, mint egy átlagos testvérpár – számolt be a családról a New York Post alapján a 24.hu.

Jax, aki Briana és Josh kisfia, januárban volt 1 éves, míg Jet, Brittany és Jeremy kisfia áprilisban. Amiatt, hogy a szüleik ugyanazzal a génállománnyal rendelkező ikertestvérek, a két kisfiú is úgy hasonlít egymásra, mintha egy ikerpár lennének.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonJosh, Jeremy, Brittany, Briana (@salyerstwins) által megosztott bejegyzés

Briana szerint a hasonló házasságokból született gyerekek elképesztően ritkák, eddig mindössze háromszáz ilyen esetet jegyeztek fel.

A két család együtt él egy nagy házban Virginiában, és bár imádják egymást és azt, hogy különlegesek, de elmondásuk szerint a magánélet kérdése kezd egyre inkább problémássá válni.

Forrás: 24.hu