Banános muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg finomszemű zabpehely
- 2 dl natúr joghurt vagy kefir
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg étcsokoládé felkockázva
- 2 és fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 3 közepes méretű, érett banán
- 1 tojás
- 0,8 dl növényi olaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra légkeverésesnél 160 fokra előmelegítjük. A zabpelyhet elkeverjük a joghurttal. A lisztet összekeverjük fél teáskanál fahéjjal, a csokoládéval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Meghámozzuk a banánokat és szétnyomkodjuk. A tojást felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a zabpelyhes joghurtkeveréket és a banánt, majd jól összekeverjük. A lisztes keveréket a tojásmasszához adjuk és csak addig keverjük míg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A tésztát a muffin forma mélyedéseibe töltjük (én szilikonos formát használok, így könnyen kijönnek). A maradék fahéjat – ha akarjuk – rászórhatjuk a tésztára. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
További receptek: