A BBC gasztroszakértője árulta el, hogy melyek azok az ételek, amelyek nincsenek jó barátságban a forró levegős sütővel.
Brokkoli
Ha légsütőben készítjük, hajlamos kiszáradni. Ettől rágós lesz, és több olyan vegyület szabadul fel belőle, amely keserűvé teszi. A ropogós, roppanós brokkolivirágok legjobb módja a hagyományos sütés vagy a párolás.
Tészta
Nyers tészták főzésére nem használhatod az air fryert, mivel forrásban lévő vízbe kell tenni, és bár a tésztaszószok főzése nem lehetetlen, de a főzéshez szükséges folyadékok és szószok miatt nem túl biztonságos.
A forró levegő, amely az étel körül kering, fröccsenést okozhat, ami nemcsak veszélyes, de nagyon rendetlen is lehet. A tésztafőzés “sütés” része azonban biztonságos.
Popcorn
Nem, ezt semmiképp ne próbáld ki. A popcorn nem fog jól megsülni légkeveréses sütőben, mivel a legtöbb modell nem éri el a magok kipukkadásához szükséges hőmérsékletet. A pattogatott kukoricaszemek a légsütő fűtőelemébe is belekerülhetnek, ami a készülék rövidzárlatát okozhatja.
Panírozott, rántott ételek
Nem fognak jól átsülni a panírozott ételek, mert ezekhez általában forró olajra van szükség. Nem lesz pontosan ugyanolyan az air fryerben készült rántott hús, kicsit puhább, rosszabb esetben ragacsos lehet a külseje, főleg az olyan ételeknek, amelyeket nagy felületen kell panírozni a belsőhöz képest.
Rizs
A tésztákhoz hasonlóan a nyers rizst is meg kell főzni ahhoz, hogy finom legyen. A rizst először hagyományosan főzd meg, majd, ha szükséges, néhány percre tedd az air fryerbe.