Ahhoz, hogy valami klassz és a monotóniát megtörő fogást varázsolj az asztalra, nem kell feltétlenül órákat álldogálni a tűzhely mellett.
Ennek a szendvicsrevalónak kifejezetten jót tesz, ha áll egy kicsit a hűtőben, így még időt is nyerhetsz vele!
Házi csirkepástétom curryvel
HOZZÁVALÓK:
- 300 g csirkemellfilé vagy 250 g megmaradt sült csirke
- 1/2 (lehetőleg bio) citrom leve
- 20-30 g vaj
- 1 kiskanál paradicsomszósz
- 1 csapott kiskanál curry
- Friss petrezselyem és/vagy snidling apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
- víz a megfelelő állag eléréséhez
ÍGY KÉSZÜL:
- Ha nyers csirkével dolgozunk, kisebb darabokra vágjuk a húst, és vajon gyakran kevergetve átsütjük.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ha úgy tűnne, hogy sütés közben nagyon kiszárad a csirkemell, felöntjük egy kevés vízzel.
- Ha a hús megpuhult és egy kis színt is kapott, félrehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
- A zöldfűszerek kivételével turmixgépbe tesszük a csirkét a többi hozzávalóval, és krémesre keverjük. Ha az állaga nem lenne kellően krémes, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy ami még jobb, a sütésből megmaradt zsiradékkal lazítjuk.
- A kész pástétomba beleforgatjuk az aprított friss petrezselymet vagy snidlinget.
Ha mindenkinek bejött a csirkepástétom, tésztában sült verzióját is szeretni fogjátok!
Nyitókép: Getty Images