Család

Szuper szendvicsrevaló: házi csirkepástétom curryvel

Ha maradt egy kis sült csirke, ebben a pástétomban nagyszerűen újrahasznosíthatod, de az sem baj persze, ha kimondottan emiatt állsz neki csirkét sütni.
2024. Április 11.
házi csirkepástétom

Ahhoz, hogy valami klassz és a monotóniát megtörő fogást varázsolj az asztalra, nem kell feltétlenül órákat álldogálni a tűzhely mellett. 

Ennek a szendvicsrevalónak kifejezetten jót tesz, ha áll egy kicsit a hűtőben, így még időt is nyerhetsz vele!

Házi csirkepástétom curryvel

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g csirkemellfilé vagy 250 g megmaradt sült csirke
  • 1/2 (lehetőleg bio) citrom leve
  • 20-30 g vaj
  • 1 kiskanál paradicsomszósz
  • 1 csapott kiskanál curry
  • Friss petrezselyem és/vagy snidling apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint
  • víz a megfelelő állag eléréséhez

ÍGY KÉSZÜL:

  1. Ha nyers csirkével dolgozunk, kisebb darabokra vágjuk a húst, és vajon gyakran kevergetve átsütjük.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ha úgy tűnne, hogy sütés közben nagyon kiszárad a csirkemell, felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Ha a hús megpuhult és egy kis színt is kapott, félrehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
  4. A zöldfűszerek kivételével turmixgépbe tesszük a csirkét a többi hozzávalóval, és krémesre keverjük. Ha az állaga nem lenne kellően krémes, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy ami még jobb, a sütésből megmaradt zsiradékkal lazítjuk.
  5. A kész pástétomba beleforgatjuk az aprított friss petrezselymet vagy snidlinget.

Ha mindenkinek bejött a csirkepástétom, tésztában sült verzióját is szeretni fogjátok!

Nyitókép: Getty Images