Mindenki imádja az eperlekvárt, de azt már kevesen, ha órákig kell állni a konyhában kavargatva a tűzforró szirupot. Hoztunk két receptet, amivel villámgyorsan lehet a reggeli pirítósodon eperlekvár.
Egyszerű lekvár
Hozzávalók: eper, pár csepp citromlé
Elkészítés: Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és alacsony lángon 40 percig főzzük, amíg selymes állagú lesz. Botmixerrel még simábbá tehetjük, de nem muszáj. Hozzáadjuk a citrom levét. Forralunk rajta még egyet és kész is van. Természetesen nem áll el annyi ideig, mint a hosszan és sok összetevőből készült társa, de nem is ez a cél vele.
Szupergyors eperdzsem
A Nosalty recepttárából hoztuk a másik receptet.
Hozzávalók: 3 kg eper, 70 dkg kristálycukor, 2 csomag dzsemfix.
Azt, hogy pontosan hogyan is készíthető el ez a szuper egyszerű eperdzsem a Nosalty oldalán ITT találod meg.