Nem sok jobbat tudunk elképzelni desszertként egy hűsítő kávéfagyinál, amit otthon is játszi könnyedséggel el lehet készíteni. Mutatjuk is, hogyan!
Kávéfagyi házilag
Hozzávalók:
- 500 ml magas zsírtartalmú tejszín
- 30 ml frissen főzött presszókávé
- 20 g instant kávé
- 20 ml kávé- vagy narancslikőr
- 320 g sűrített tej
- 100-120 g nyírfacukor
Így készül:
1. A kávét főzzük meg és mérjük ki, majd keverjük el benne a porkávét.
2. Félretesszük hűlni, közben pedig a cukorral együtt felverjük a tejszínt.
3. Míg habosítjuk a tejszínt, 2-3 részletben hozzákeverjük (és alaposan beledolgozzuk!) a langyosra hűtött kávét.
4. Ügyelve arra, hogy össze ne törjük a szépen kihabosított kávés tejszínt, óvatosan összeforgatjuk a sűrített tejjel.
5. Kis tálkákba kanalazzuk és kb. 8 órára mélyhűtőbe tesszük.
6. Az íze mellett az állaga is igazán csodás, a likőr és a sűrített tej ugyanis megakadályozza, hogy a remekmű kőkeményre fagyjon.
Nyitókép: Getty Images