Baba

28 év után találkozott az őt gondozó nővérkével az egykori koraszülött – Kollégák lettek!

Vilma Wong kezdő csecsemősnővérként dolgozott egy kaliforniai kórházban, amikor egy 29. hétre született, különleges vezetéknevű kisfiút bíztak a gondjaira. Álmában sem gondolta, hogy egy napon újra hallja majd ezt a nevet!
2021. Május 28.

Brandon Seminatore 1990-ben született a kaliforniai Lucide Plackard Gyermekkórházban, érkezését követően azonnal az intenzív osztályra került, mivel koraszülöttként jött a világra. A 29. hétre született baba nem volt túl jó bőrben, de már akkor bebizonyította, hogy hatalmas erő lakozik benne, és szép lassan erőre kapott. A ma már 31 éves Brandon gyermekneurológusnak tanul, s amikor gyakorlatra került, abba a kórházba irányították, ahol születése után hetekig vendégeskedett. Vilma és Brandon útjai így újra keresztezték egymást!

Amikor az újszülött intenzív részlegre osztották be, Brandon mindenkinek illedelmesen bemutatkozott. Mindenki örömmel üdvözölte, de Vilma reakciója minden várakozást felülmúlt: ahogy újra meghallotta Brandon Seminator nevét, azonnal eszébe jutott az a csepp fiúcska, akiért olyan sokat aggódott az orvosokkal együtt. 

Vilma Wong a biztonság kedvéért megkérdezte Brandont, hogy az édesapja rendőrként dolgozik-e, a fiú pedig némi hallgatás után igennel válaszolt, majd így folytatta: “Tényleg Te vagy Vilma? A szüleim rengeteget meséltek nekem rólad, hogy milyen sokat segítettél nekik azokkal a félelemmel teli napokban, s hogy milyen szeretettel fordultál felém.”

A kisfiú és családja sosem találkozott a nagyszerű nővérkével azután, hogy elhagyták a kórházat, ám mikor kiderült, hogy ebbe az intézménybe kerül gyakorlatra, édesanyja a lelkére kötötte, hogy próbálja megkeresni Vilma nővért. Igaz, Brandon szülei szinte teljesen biztosak voltak benne, hogy időközben nyugdíjba vonult. Így, hogy mégis találkoztak, Brandonnak alkalma nyílt arra, hogy átadjon Vimának egy olyan fotót, ami még 1990-ben készült róluk. A megható történetről a kórház is beszámolt a világhálón, sokak nagy örömére.

Brandon büszke édesanyja, Laura Seminatore azt reméli, hogy munkája során a fia is olyan mély nyomot hagy majd a hozzá kerülő kisbabák családjában, amilyet annak idején Vilma nővér hagyott bennük. Soha nem felejtették el a nevét, és mindig hálával gondoltak rá azért, amit értük tett.