Baba

52 évesen szülte első babáját egy olasz nő

A kislány, akire évtizedek óta vártak a szülei, természetesen fogant és koraszülöttként érkezett, de szerencsére nincs életveszélyben.
2024. Február 08.
Anyuka újszülött kislányával

A Dél-Olaszországban élő Emilia és férje nagyon rég óta vágytak arra, hogy egy babával bővüljön a családjuk, de minden próbálkozásuk kudarcba fulladt. Tavaly nyáron, egy rutin nőgyógyászati vizsgálat alkalmával derült fény a csodára: megállapították, hogy az asszony kisbabát vár!

Mint mesélte, a várandóssága egyáltalán nem volt zökkenőmentes, de ez egyáltalán nem csorbítja a boldogságukat. 

Karácsonykor kórházba került

Emilia karácsonykor nem érezte jól magát, ezért a biztonság kedvéért kórházba siettek a leendő apukával. Az orvosok, akik szigorúan ellenőrizték minden héten a kismamát, úgy látták jobbnak, ha egy rövidebb időre kórházban marad.

Emilia így a San Leonardo kórházban töltötte a szilvesztert, azután hazaengedték, de nagyon kellett magára (és a babára) vigyáznia. Január 26-án aztán életet adott a kislányának, aki 7 és fél hónapra, 2.2 kilóval, koraszülöttként jött világra. Bár kis súllyal érkezett, teljesen egészséges, és hamarosan el is hagyhatják a kórházat, már csak néhány napig marad inkubátorban és megfigyelés alatt.

Az irodai munkát végző édesanya és a férje elmondták, hogy hosszú ideje küzdöttek azért, hogy kisbabájuk legyen, és a reményt teljesen még így sem adták fel, hogy Emilia elmúlt 50 éves. Az orvosok sem biztatták őket sok jóval, hiszen ilyenkor már a nullához közelít a természetes fogantatás esélye, nekik mégis sikerült!

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via