Baba

A hercegi házaspár újra babát vár

Katalin és Vilmos harmadik gyermeküket várja, György és Charlotte után. A hírt a Kensington-palota jelentette be.
2017. Szeptember 05.

Vilmos a jövőbeni brit uralkodónak és Katalinnak első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született, most pedig újabb baba érkezik a családba – adta hírül az Index.

A hivatalos Kensington-palota közleménye szerint a 91 éves II. Erzsébet királynő “elragadtatással” fogadta az újabb dédunoka érkezésének hírét. Sorrendben ő lesz a királynő hatodik dédunokája.

A szülés várható időpontját nem közölték, de a brit udvari szokásjog alapján a terhesség 12. hete előtt nem jelentik be a királyi családban gyermek érkezését.

A rövid közlemény kitér arra is, hogy Katalin hercegnő ezúttal is terhességi rosszullétektől szenved, így történt az előző két várandóssága során is. Emiatt már le kellett mondania hivatalos programjait. Katalint a Kensington-palotában ápolják.

Katalin nem egyszerű terhességi rosszulléttől szenved, hanem ezúttal is hyperemesis gravidarumtól, azaz vészes terhességi hányástól, amely súlyos betegség, mind a kismamára, mind a babára nézve veszélyes A folyamatos hányás kiszáradással, súlyos fogyással jár. Akár napi 30-35 hányást is jelenthet. Mivel a kismama szervezete nem jut elég táplálékhoz ájuláshoz is vezethet a betegség. A betegség a terhesség korai szakaszában jelenik meg és általában a 20. hétig tart.

A hercegnőt első várandóssága idején kórházban is kezelték, és második terhessége alatt is programokat kellett lemondani a rosszullétek miatt.

Első terhessége idején rendszeresen infúziót kapott azért, hogy nehogy kiszáradjon.

A baba – Károly trónörökös és Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után – az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget. A trónöröklési helyét nem befolyásolja, hogy fiú lesz-e vagy lány, mert a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét.

Máris megindult a találgatás a baba nevére vonatkozóan: a fogadóirodák szerint ha fiú születik, akkor az Arthur, ha lány, akkor pedig az Alice név a legesélyesebb.

Kapcsolódó cikkeink:

Íme az első hivatalos fotó a királyi babáról!

Cuki fotósorozattal ünnepel a hercegnő

11+ 1 furcsa tény a királyi babáról

Forrás: Index.hu