Baba

Aggódsz a gyermeked súlya miatt? Adj neki tojást!

Főtt tojás vagy buggyantott? Vagy inkább a rántotta a nagy kedvenc? Bárhogyan is készíted el a tojást, egy biztos: ha tojással kínálod a kisbabádat, tápláló ételt adsz neki.
2017. Június 08.

Adj neki tojást!

Egy új tanulmány szerint a tojás elősegíti kisbabád fejlődését, megfelelő gyarapodását és növekedését.

Ha aggódsz, hogy a kisbabád nem gyarapodik megfelelő ütemben, vezesd be az étrendjébe a tojást és mindennap adj neki egyet – írja a Medical News Today . A kutatók 6-9 hós kisbabákat figyeltek fél éven keresztül. Azok a babák, akik naponta egy tojást megettek, jobban gyarapodtak, mint azok a társaik, akik nem. Az elmaradt növekedés esélyét 47%-kal, az alultápláltság esélyét 74%-kal csökkentette napi egy tojás fogyasztása. Ha úgy látod, nem fejlődik megfelelő mértékben a kisbabád, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned a tojásfogyasztásra.

A tojás egy szuper étel, megfizethető és mindenki számára hozzáférhető az egész világon. Kiváló tápanyagforrás, elősegíti a kisgyerekek fejlődését és növekedését. A tojást a nemzetközi ajánlások szerint 6 hónapos kor után már be lehet vezetni a kicsi étrendjébe, arra azonban fontos odafigyelni, hogy mind a sárgája, mind a fehérje szilárd állapotú legyen, akár sütve, akár főve adod a kisbabádnak.

A tojás az – elsősorban fejlődő országokban élő – alultáplált babák és kisgyerekek számára létfontosságú étel, hiszen olyan tápanyagokkal van tele, melyekre minden kicsinek szüksége van. A tojás A-vitamint, B-vitamint, D-vitamint, jódot, szelént, foszfort és omega-3-at is tartalmaz. A tojás a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrend elengedhetetlen része. Ti mennyit fogyasztotok belőle?

Kapcsolódó cikkek: