Baba

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

Néhány hét van már csak karácsonyig, nem árt rákapcsolni, ha még nincs meg a gyerekek ajándéka. Íme egy kis segítség, mit válasszunk az 1 éves kor alatti pindúroknak!
2018. November 29.
Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

Babahinta

Tulajdonképpen már újszülött kortól használható, de fél évesen talán még jobban fogja élvezni, ha kialakítotok egy helyet a lakásban, ahol kedvére ringatózhat, vagy csak figyelhet titeket a kicsi a hintájában ülve.

Érdemes olyat venni, ami hosszú távon, akár 15 kilóig használni tud a gyerek és rugó is van hozzá. A babahinta fejleszti a koordinációt, az egyensúlyérzéket, erősíti a lábakat, nem mellesleg pedig megnyugtatja és leköti a picit, ha a fogzás, vagy más miatt nyugtalan.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: adamohammock.com)

Habszivacs szőnyeg

A puzzle habszivacsból készült szőnyegeken biztonságosan kúszhat-mászhat az egyre aktívabb csemeténk. A nagy színes minták nemcsak remekül lekötik, de stimulálják a fejlődésben lévő érzékszerveit is. (Valószínűleg a szájába is veszi majd a puzzle elemeket, különösen, ha beindult a fogzás.) Majd meglátod, néhány hét, hónap, és a nagy alakú szivacs puzzle darabokat pillanatok alatt összerakja a kicsi.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: jatektenger.hu)

Tanuló laptop

Állandóan az ölünkbe mászik a kicsi, ha kinyitjuk a laptopunkat? A született számítógépzseni generációt ügyesen leköthetünk egy játék verzióval, amivel a képességeit is remekül fejlesztjük. Az apró zenélő interaktív gombokat nyomkodva, forgatva, csúsztatva támogatja a gyermek kézügyességét és szem-kéz koordinációját, valamint a korai szerepjátékot, kreativitást és képzelőerő fejlődését is elősegíti.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: fisher-price.com)

Puha építőkockák

Ugyan az apró darabokból álló építők ideje még nem jött el, az építéssel már egy közel egy éves gyermek is klasszul elszórakozik. A nagyobb darabos, színes kockákat egymásba rakosgatva fejlődik a kicsi finommotorikus képessége, kézügyessége és kreativitása. 

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: jateksziget.hu)

Intelligens asztalka

Egy ilyen levehető lábú asztalka már a legkisebbeket is hosszabb időre képes lekötni, hiszen számtalan funkcióval rendelkezik. Több mint 120-féle hang, dallam, kétnyelvű (angol-magyar) kifejezés, formák, számok, színek, állatok szórakoztatják és fejlesztik a gyerek kialakulóban lévő képességeit. A kis telefon pedig némi szerepjátékra is ösztönzi őket. Szerintünk mindenképpen ott a helye a karácsonyfa alatt.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: tulli.hu)

Zenélő formaillesztő játék

Ebben a korban remekül fejleszthető a kézügyesség és a formafelismerés egy formabedobós játékkal. Még jobb, ha olyat választunk, ami hangokkal, zenével jutalmazza a babát, hiszen így az ok-okozati összefüggéseket is elkezdi elsajátítani.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: minimano.hu)

Babazongora

A különböző szórakoztató dallamokat magától is játszó, mini zongora a fél-egyéves gyerekek kedvence lesz. Miközben kedvükre szólaltatják meg a “hangszert”, fejlődik a szem- és kéz koordinációjuk, hallásuk és kreativitásuk is.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: babaszafari.hu)

Vidám ülőke fürdéshez

A már ülni tudó baba biztonságban pancsolhat az erre a célra kiaa kialakított gyermek ülőkében. Az játszóasztal rész – mely garantáltan elszórakoztatja és fejleszti életünk értelmét a többféle szuper funkciójával – egyszerűen lepattintható az ülőkéről, mely tapadókorongokkal rögzíthető a kád aljához.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: mackojatek.hu)

Készségfejlesztő csörgőlabda

Rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szülőktől ez a könnyen megfogható, számtalan színnel, formával ellátott labda. Van rajta gyöngyhernyó, forgó béka, sőt még tükör is, melyek észrevétlenül fejlesztik a gyermek alak- és formafelismerését, kézügyességét, motorikus készségeit és megkülönböztető képességét.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: mall.hu)

  

Könyv: Anna Milbourne – Nézd meg milyen egy farm!

A kihajtható fülekkel és gyönyörű színes illusztrációkkal ellátott kis könyv interaktív módon fejleszti a kicsiket. A kíváncsi kis kezek megleshetik, hogy mi van a kapu mögött vagy megkeresheti a kisbárányokat.

Ajándékötletek 6-12 hónapos babáknak

(kép: animuscentral.hu)

Kapcsolódó cikkeink: