Baba

Így él most az anya, aki 4 éves fiát szoptatta a Time magazin címlapján

Akkoriban nem volt elégedett a képpel, most a kamasz fia szobájában van a címlap bekeretezve. Jelenleg a harmadik gyermekét várja.
2022. Szeptember 13.
Jamie Lynne Grumet kezében a mikrofon (Fotó: Getty Images)

A legtöbb kisgyermekes szülő emlékezhet arra az ikonikus Time-címlapra 2012-ből, amin egy szőke nő szoptatta a négyéves kisfiát. A fotó melletti felirat pedig azt kérdezte: „Elég jó anya vagy?”

Jay Leno mutatja a Time nevezetes címlapját (Fotó: Getty Images)

Jay Leno mutatja a Time nevezetes címlapját (Fotó: Getty Images)

A képen szereplő anya, Jamie Lynne Grumet immár 36 éves és a yahoo-nak elmondta, akkoriban nem volt elégedett a fotóval. Különösen azok után, hogy a felvétel mémmé vált és az anyaságról szóló vitákban gyakran előkerült. Volt olyan változat is, amikor a nőt kicserélték az Eiffel-toronyra.

Jamie Lynne-t a nevelési elvei miatt is támadták, ő ugyanis a ragaszkodó szülői nevelésben hisz, a gyerek szükségletének megfelelően a közös ágyban alvást, a babahordozást és a kései szoptatást. Azt mondja, ő is hatéves koráig ivott anyatejet.

Az akkor négyéves kisfia, Aram már kamasz, az ikonikus címlap most az ő szobájában lóg, bekeretezve. A nőnek emellett van egy 15 éves fia, Samuel is, akit egy etióp árvaházból fogadott örökbe.

Jamie Lynne akkoriban a blogjával került a figyelem középpontjába, amiről elsőre azt hitte, csak a családtagjai látják. Ám az internet népe felfigyelt a gondolataira a kötődő szülői nevelésről és a szoptatásról, sok nőnek pedig bátorítást adtak a szavai. A nő egyébkénts 21 évesen esett teherbe és nagyon nehéz volt a várandóssága. Aram végül a 31. hétre született meg és két hétig nem indult be a szopási reflexe.

Jamie Lynne ma afrikai és háborús menekültekkel dolgozik Európában és az interjúban arra panaszkodott, hogy sajnálja, amiért viszonylag kevés időt tud a fiaival tölteni.

Három éve könyvet írt a modern kapcsolódó nevelésről, melynek előszavát a népszerű énekes, Alanis Morissette írta. Jamei Lynne tavaly házasodott újra, és jelenleg a harmadik gyermekét várja. Azt mondja, ha 36 évesen már nem tudna szoptatni, először a donortejet próbálná ki, és csak azután nyitna a tápszer felé.