Baba

Babasírást hallott, kiszaladt az erdőből a szarvas, hogy segítsen

Bár az igazi anyukája is a kisfiú mellett volt, a szarvastehén lélekszakadva rohant a babasírás irányába. Kivételes videó örökítette meg a cseppet sem mindennapi jelenetet.
2021. Augusztus 30.
A szarvasok különösen gondoskodó állatok (Fotó: Getty Images)

A meglepő videót Hanna Burton készítette saját házuk kertjében, az amerikai Ohioban. Hanna épp a teraszon videózta a kisfiát, aki keserves sírásban tört ki. Az anyuka természetesen azonnal próbálta megvigasztalni az egereket itató babát, de nem járt különösebb sikerrel, a házukat körülölelő zöld táj zengett a gyereksírástól.

Ezt hallva egyszer csak váratlan vendég érkezett az erdő közvetlen szomszédságában lévő kertbe: egy riadt szarvastehén toppant be hozzájuk, akit minden bizonnyal a babasírás csalogatott oda. A szarvasmama akkor sem szaladt el, mikor megpillantotta Hannát, igaz, kissé elbizonytalanodott és nem mert közelebb jönni. A kommentelők szerint személyesen Bambi jött el hozzájuk, hogy kisegítse az anyukát: “Úgy nézett, mintha az mondaná: biztos nem akarod, hogy segítsek? Itt vagyok, ha kellek, csak szólj!”

A fiatal anyuka nem tétovázott, videóra vette az egyáltalán nem mindennapi jelenetet, és feltette a TikTokra, ahol annyit fűzött hozzá: “Amikor csaknem harcba kell szállnod egy anyaszarvassal, mert a kisbabád sírni kezd a szabadban.” A különös jelenet Hannát is meglepte, ez a hangján is hallatszik, miközben győzködi a szarvast, hogy a síró embergyerek nem az övé.

@hannaburtonWhen you almost have to throw down with a momma deer because your baby starts crying outside

♬ original sound – Hanna Burton

A szarvasok különösen gondoskodó állatok, kicsinyeiket is féltően védelmezik. A Hannáékhoz érkező szarvasmamát szinte mágnesként vonzotta a babasírás, amit valószínűleg segélykiáltásként értelmezett. Szerencsére nem volt szükség az ő közbenjárására, érkezése azonban megmutatta, milyen erősen munkál benne az anyai ösztön még akkor is, ha emberekről van szó!