Baba

Egy 9 éves kisfiú lett Európa sirálysikító bajnoka

A zsűri tengerbiológusokból állt.
2024. Április 27.
kisfiú sirállyal
Kép: Getty Images

Belgiumban rendezték meg a sirálysikítás Európa-bajnokságot, amit egy kilencéves brit kisfiú, Cooper nyert meg, írja a BBC. A kisfiú azután kezdte el gyakorolni a sirály hangjának utánzását, hogy egyszer megcsípte egy madár, miközben ő a tonhalas szendvicsét ette. A kisfiú ennek ellenére jó véleménnyel van a sirályról.

„Úgy érzem, hogy nagyon kedves állatok, a hangjuk miatt szeretem őket. Néha kicsit ijesztőek tudnak lenni, és mindig óvatos vagyok, ha a tengerparton eszem” – nyilatkozta a győzelme után Cooper, aki azt is elárulta, hogy a tengerparti étkezésekhez azóta egy sátrat is használ a biztonság kedvéért. „Az utolsó étkezésem a tengerparton egy fagyi volt.”

Cooper édesanyja, Lauren elmondta, hogy először nagyon idegesítő volt, amikor a fia elkezdte utánozni a sirályokat, de aztán rájöttek, hogy mennyire élethűen csinálja. „Az emberek megfordultak és keresni kezdték a sirályt” – mondta.

A család egyébként a véletlennek köszönhetően ismerkedett meg a versennyel, amit Cooper most megnyert, amikor egy idegen férfi egy játszóházban meghallotta Coopert, és azt javasolta neki, hogy induljon el a bajnokságon. Cooper produkciója annyira lehengerlő volt, hogy a maximálisan kiosztható 100 pontból 92-t kapott a zsűritől. A zsűri egyik tagja, Jan Seys tengerbiológus elmondta, hogy a kisfiú többféle sirályhangon is meg tud szólalni, és mindegyik lenyűgözően hasonlított egy valódi sirály hangjára. „Valójában számomra nemcsak a fiatal résztvevők közül volt a legjobb, hanem a bajnokság összes résztvevője közül is” – fogalmazott.

(BBC)