Baba

Egypetéjű ikerfiai után 15 hónappal újra egypetéjű ikerfiai születtek

A 21 éves édesanyánál korábban endometriózist diagnosztizáltak, azt hitte soha nem lehet gyermeke. 15 hónap alatt négy fia is született.
2023. Március 06.
Két egypetéjű ikerfiúk
Kép: Shauna Hughes / Facebook

Shauna Hughes még csak 21 éves, de már négy gyermeke van, ráadásul mind fiúk. A négy fiú két egypetéjű ikerpár: Frankie és Fenton most 17 hónaposak, Louie és Luca pedig mindössze 2 hónapos babák.

Édesanya ikerfiaival

Kép: Bruce Adams / Daily Mail

Az édesanya nagyon boldog, hogy négy gyermeke van, és annak is örül, hogy kétszer is egypetéjű ikrei születtek. A Daily Mailnek elmondta, hogy gyermekeit egyedül neveli, éjjel csak 2-3 órát alszik, hogy mindenre legyen ideje és el tudja látni a kicsiket. A nagyszülők sokat segítenek, de így is csak ritkán tud pihenni, de nem cserélne senkivel.

A jelenleg szülési szabadságon lévő adminisztrációs asszisztens azt hitte, hogy nem lehet gyermeke, miután 2019-ben endometriózist diagnosztizáltak nála. A babák természetes úton fogantak és nemcsak az édesanyát, hanem az orvosokat is meglepte, hogy ikrek után, ismét ikreket várt a fiatal édesanya.

Egypetéjű ikrekről akkor beszélhetünk, amikor egyetlen megtermékenyített petesejt kettéválik és két magzat fejlődik. Az egypetéjű ikrek osztozhatnak egy méhlepényen és egy magzatburkon, de előfordulhat, hogy a méhlepény közös, ám mindegyiküket külön magzatburok veszi körül.

 

 

Forrás: dailymail.co.uk