Baba

Ezért hullik a nők haja szülés után

Nem ritka jelenség, hogy a frissen szült nők azt tapasztalják, hogy a hajuk hirtelen a megszokottnál jobban kezd hullani. Miért következik be a hirtelen hajvesztés, és mit tehetünk ellene?
2016. Augusztus 23.

Ezért hullik a nők haja szülés után

Megnyugtatásképpen elmondhatjuk: a hajhullás csupán átmeneti probléma. “A terhesség utáni extrém hajhullás rendkívül gyakori, és a csökkenő ösztrogénszinttel hozható összefüggésbe” – mondja a kutatást vezető Dr. Jessica Krant, a New York-i SUNY Downstate Medical Center munkatársa.

“A probléma rendszerint három-négy hónappal szülés után kezdődik, és hetekkel később csúcsosodik ki. A jó hír az, hogy a nőknek az ég adta világon semmit sem kell tenniük a probléma kezelésére. A gyerek első születésnapjára a tünet rendszerint nyom nélkül elmúlik, és a nő haja ugyanolyan dús lesz, mint korábban” – teszi hozzá a szakember.

Van néhány tipp, ami segíthet a problémával való megküzdésben:

  • érdemes hajerősítő sampont használni, a sampon-kondicionáló kombináció kerülendő
  • a kondicionáló a hajvégekre kerüljön, ne a fejtetőre
  • érdemes olyan frizurát vágatni, ami által dúsabbnak tűnik a haj.

Teljesen egyénfüggő, hogy mennyi idei hullik a haj, ez lehet három hónap, de akár egy év is. Aggodalomra adhat okot azonban, ha foltokban hullik a haj, vagy a hajhullást egyéb tünetek is kísérik, például erős szívdobogás, nagymértékű hízás, fulladás-érzés.

Amennyiben a frizura eredeti állapota egy évvel szülés után se tér vissza, érdemes bőrgyógyászhoz, dermatológushoz fordulni.

Kapcsolódó cikkeink hajhullás témában:

Forrás: Medipress