Baba

Ezért olyan különlegesek az áprilisi babák

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a születési hónapunk befolyásolja a személyiségünket, egészségünket - még akkor is érdemes ezekkel tisztában lenni, ha nem hiszünk az asztrológiában. Lássuk, milyenek az áprilisban született babák!
2019. Április 27.
Milyenek az áprilisi babák?

Inkább éjjeli baglyok, mint hajnali pacsirták

A Sleep című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a tavasszal és nyáron született gyerekek hajlamosabbak későn ágyba bújni, ám reggel tovább aludni, vagyis inkább az éjjeli baglyok közé tartoznak.

Optimistábban szemlélik az életet

Egy, 2014-es magyar kutatás szerint a tavaszi hónapokban, vagyis márciusban, áprilisban vagy májusban születettek általában magasabb pontszámot érnek el az ún. hipertimikus skálán, vagyis pozitívabban látják a világot, optimistábbak, vidámabbak és beszédesebbek, mint azok, akik a hidegebb, téli hónapokban jönnek a világra. 

Született vezetők

A márciusban és áprilisban született gyerekekből felnőttként nagyobb valószínűséggel lesz vezető beosztású, mint például a nyáriakból. Ezt 375 cégvezető születési időpontjának összevetéséből állapították meg. A szakemberek szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy a tavaszi születésűek az idősebbek közé tartoznak az iskolai osztályokban, vagyis valószínűleg jobban is teljesítenek és könnyebben veszik át a vezető poziciót a néhány hónappal fiatalabbakkal szemben. 

Ritkábban érinti őket az asztma

Tavasszal és nyáron több az allergiát okozó részecske a levegőben, és ha az élet korai szakaszában találkozik valaki ezekkel, akkor valószínűleg hatékonyabban reagál rájuk az immunrendszere, vagyis, kevésbé veszélyezteti őt az asztma és az allergia.

Korábban kell kezdeni náluk a fényvédelmet

Az áprilisi babák egyszerűen többet vannak a szabadban, vagyis sokkal több napfény éri a bőrüket már az első hónapokban is, éppen ezért felnőttként nagyobb náluk a melanóma rizikója. Érdemes már korán megtanítani nekik, hogy rendszeresen használjanak fényvédő krémet! 

(via)

Ez is érdekelhet: