Baba

Próbáld ki ezt a TikTok-os trükköt, ha fáj a baba hasa

Egy zseniális trükk, ami megkönnyebbülést adhat a hasfájós kisbabának!
2022. Szeptember 06.
hasfajos baba kolikas masszazs
baba pocakmasszazs kolika

Nem meglepő, hogy 18 millió megtekintésnél jár ez a videó, amiben egy remek trükköt láthatunk arra, hogyan segíthetünk a kólikás babának.

Ha már szinte mindent kipróbáltál, de egyik gyógymód vagy módszer sem vált be a babádnál, ezt a trükköt érdemes kipróbálnod! Danielle Manton-Kelly (@enchantednanny) TokToker édesanya osztotta meg a videót, amelyben Lucy Ross-Browne oszteopata masszírozza újszülött babáját, és különböző gyakorlatokat végez vele, írja a The Bump.

 

Miközben lassan mozgatja a baba hasát és alsó testtáját az óramutató járásával megegyező irányba, Browne beszél arról, hogy ha a pocak nem mozog, a kis tejdarabkák túl lassan haladhatnak át rajta, fermentálódhatnak, és szelességet okozhatnak, ami fájdalmas. „Tehát bármi, amit a tej mozgatása érdekében teszel, segíteni fog.”

A körzés után nyolcas alakú mozdulatokra vált át, amivel létrehozza a szerinte fontos hármast, a mozgást, a hosszúságot és a teret. „Amikor nem másznak, nem sétálnak, szükségük van erre a mozgásra.”

A népszerű láb-bicikliztetést is láthatjuk, amit gyakran ajánlanak a kólikás babáknak. Browne szerint ez hasznos lehet diszkomfortérzet esetén, de mindenekelőtt több teret szeretnénk a pocakban, mert az ad lehetőséget a mozgásra.

Manton-Kelly pedig elmondta azt, hogy babája 4 hetes kora óta alkalmazza ezt a technikát az alvások között, és tanúsítja, hogy a kisbabája most alszik, rendszeres a pelenka-tartalma, és sokkal boldogabbnak tűnik. „Majdnem 11 hónapos, és ez még mindig varázslatként működik.”

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu