Baba

Így kényeztetik a koraszülött babák anyukáit

Egy indianai anyuka (maga is koraszülött baba édesanyja volt) szeretne kis felüdülést adni a kimerült anyáknak és apáknak.
2023. Február 27.
hajmosás
Fotó: Getty

Sarah Pulley kívülről-belül ismeri a koraszülött osztályt, hiszen négy évvel ezelőtt lánya, Amelia is korábban érkezett, majd négy hónapot töltött az újszülöttek intenzív osztályán, két különböző indianapolisi kórházban.

„Amikor Amelia elkapott egy vírust, áthelyezték a Riley Children’s Health-hez” – mondta a 34 éves Pulley, az indianai Carmel fodrászszalon tulajdonosa a TODAY Parentsnak. – Úgyhogy tulajdonképp otthon vagyok ezek közt a falak közt.

Tavaly Pulley a Ronald McDonald Alapítvány önkéntese lett. A nonprofit szervezet három programot kínál: kórházak közelében elhelyezett lakhatást beteg gyerekek családjainak; a kórházakban elhelyezett családi szobákat illetve mobilprogramokat, amelyek egészségügyi szolgáltatásokat juttatnak el minél többekhez.

Amikor Pulley meghallotta, hogy az alapítvány kényeztető szolgáltatásokat is szeretne nyújtani a kórházakban, izgatott lett. „Tudtam, hogy ez valami különleges” – meséli.

Először egy széket adományozott fodrászszalonjából, a Three Seventeen Hair Designból. Felvette a kapcsolatot a forgalmazójával is, aki beleegyezett, hogy 150 dollár értékű ingyenes hajápoló terméket biztosít a munkához.

Szeptember 14-én pedig megnyílt a „Beauty Bar” a Riley-i Ronald McDonald Family Room Maternity Tower harmadik emeletén. ITT meg tudod nézni az ott készült képeket.

A szülők itt egy hidromasszázs székben pihenhetnek, szunyókálhatnak, és gyümölcsöt fogyaszthatnak. Pulley minden tőle telhetőt megtesz, hogy az alváshiányos apák és anyák kicsit szusszanhassanak. Emellett persze fodrászati szolgáltatások is igénybe vehetők. A lehetőség nyitva áll minden olyan szülőnek, akinek a gyermekét itt helyezték el. “A legtöbb anya, aki itt szül, nagy kockázatú terhességgel bír vagy veszélyeztetett helyzetben van a babája” – mondja az alapítvány képviselője.

Pulley nagyon is ismeri ezt az élethelyzetet: „Az ember teljesen elveszíti önmagát, amikor koraszülött gyermeke érkezik – mondja. – Az első édesanya, aki hozzám jött, teljesen ellazult a székben, de olyan is volt, aki elaludt.”
Hozzátette: „ezek a kezelések nekem éppolyan különleges élményt adnak, mint nekik”.
A fiatalasszony kislánya ma már teljesen jól van, sőt, két évvel ezelőtt Joey nevű kistestvére is megszületett.