Baba

Egyre kevesebben választják ezt a virág inspirálta nevet, pedig 15 éve első helyen állt

Tavaly már olyan kevesen választották kislányuknak ezt a nevet, hogy a Top20-ba sem fért bele!
2023. Március 09.
Mosolygó kislány
Fotó: Getty Images

Nem túlzás erről a névről azt állítani, hogy berobbant a legnépszerűbb lánynevek közé: 2007-ben még csak a 15. helyig jutott, 2008-ben és 2009-ben viszont meg sem állt az első helyig!

Hogy ne csigázzunk tovább, eláruljuk, hogy ez a lányév a Jázmin, amit tavaly már csak 475 kislány kapott, miközben fénykorában volt, hogy egy év leforgása alatt több mint 1500 baba kapta ezt a nevet. Második keresztnévként még most is előszeretettel adják a szülők, a tavalyi statisztikai adatok szerint 115 kislány viseli a Jázmint az első neve után.

Mi fán terem a Jázmin?

Ez a szép virágnév magyar eredetű, és a mesés illatú, apró fehér virágot jelenti. Könnyen lehet, hogy sok szülőt nem ez a virág, hanem inkább Aladdin szerelme, Jázmin hercegnő inspirált arra, hogy így nevezze a babáját.

Ilyen, akit Jázminnak hívnak

A számmisztika szerint a Jázmin névszáma az 1-es, ami nagyban meghatározza azok személyiségét, akik ezt a nevet kapták. Amellett, hogy már kisebb korukban fontos számukra, hogy jól teljesítsenek és az élre törjenek. Céltudatosak és kockázatvállalók, így a legtöbb tervüket sikerre viszik.

Nyílt szívűek és egyenesek, nem kenyerük mások kihasználása és az érdekkapcsolatok fenntartása. A szerencse gyakran melléjük szegődik, de a környezetükben élők segítségére is számíthatnak, mert általában nagy népszerűségnek örvendenek kedvességük, megbízhatóságuk miatt.

Fotó: Getty Images