Baba

Ezek a legédesebb 3 betűs lánynevek

Egyre nagyobb teret hódítanak a rövid keresztnevek, amik között te is megtalálhatod a kedvencedet.
2022. Október 26.
Kislány két virágot tart a szeme előtt a réten
Ezek a legédesebb 3 betűs lánynevek

Vannak, akik kifejezetten keresik a rövid lányneveket, több okból kifolyólag: az egyik, hogy nem szeretnék, ha idegesítő beceneveket aggatnának a kicsire, a másik pedig, hogy úgy gondolják, a vezetéknevükhöz egy kevésbé hosszú utónév passzol leginkább. Akármi legyen is az indíték, a lényeg, hogy ma már sok 3 betűs névből válogathatnak a leendő szülők.

A 10 legszebb 3 betűs lánynév

  • Ada

Rendkívül ritka keresztnévnek számít, pedig igazán szép jelentéssel bír! Ez a germán-héber eredetű lánynév annyit tesz, nemes, ékes, szép. Úgy tudni, hogy az Adal- és Adel-kezdetű női nevek rövidüléseként önállósult.

  • Bea

A Beáta, a Beatrix és a ritkábban előforduló, de szintén anyakönyvezhető Beatricse és Beatrisz becézője, ami ma már önállóan is választható a kislányoknak. Ennek ellenére nem sokan élnek a lehetőséggel, a Bea továbbra is rendkívül ritka névnek számít. Latin eredetű, és azt jelenti, boldogságot hozó, boldogító.

  • Dea

Egyáltalán nem számít gyakori névnek, pedig biztos, hogy sok kislány viselné büszkén ezt a latin eredetű női nevet, ami a Deodata önállósult becézője. A hangzása mellett a jelentése is nagyon szép, annyit tesz, Istennő, Istentől eredő.

  • Ida

Volt idő, amikor több kislány kapta, de ők mára felnőttek, és az Ida a ritka nevek közé sorolható. Germán eredetű és azt jelenti: szorgalmas, tettre kész, tevékeny, serény.

  • Lia

A Lea név egyik alakváltozata, héber, bibliai eredetű keresztnév. Kevesen tudják, hogy egyike azoknak a babaneveknek, amiket az állatvilág ihletett, azt jelenti ugyanis, hogy nőstényoroszlán vagy kecses antilop.

Újszülött kislány

Egy 3 betűs lánynév is lehet igazán sokatmondó!

  • Kia

Ez a név több szempontból is igazán különleges. Az eredetét tekintve is sokszínű, svéd, görög és perzsa gyökerekkel is rendelkezik, a jelentése pedig nagyon szerteágazó: a kulcsok őrzője, titkok tudója, felkelő nap, Istenhívő. Mindezek ellenére rendkívül ritka névnek számít.

  • Mia

Héber, bibliai eredetű keresztnév, ami több nyelvben a Mária rövidült, modernebb változataként terjedt el. Az egyik jelentése mirha, a másik pedig, ami kevésbé szívderítő: keserűség.

  • Noa

Bibliai eredetű rövid lánynév, amit külföldön sem hallanak félre. Azt jelenti, mozgékony, energikus, mindig mozgásban lévő. Rendkívül ritkának számít.

  • Rea

Görög eredetű, csodás mitológiai név, amivel még mindig elég ritkán lehet találkozni a kislányok körében. A felnőttek között önállósult formában nem nagyon viseli senki, inkább csak az Andrea becézéseként lehet vele találkozni. A Rea azt jelenti, hömpölygő, áramló patak.

  • Ria

A Miához hasonlóan ez is a Mária önállósult becézője, modernebb változatban. Ez sem sorolható a gyakori nevek közé. Héber eredetű, bibliai keresztnév két jelentéssel: mirha és keserűség.

(Fotó: Getty Images)