Baba

Megszégyenítették az anyát, amiért a gyerekét a repülőgép kijárati sorában ringatta

Ez az a része a repülőnek, ahol felárért tágasabb helyet lehet venni.
2023. Szeptember 11.
Anya ringatja a babát
Kép: bumpnbub/Instagram

Egy ausztrál szülésznő valószínűleg eléggé megdöbbenhetett, amikor egy ártatlannak gondolt eseményről posztolt videója nagy közfelháborodást keltett. A videón az látszik, hogy az anya a repülőgép ringatja négy hónapos kislányát egy hordozóban. “Ha kisgyerekkel utazol, hogy alszik el?” teszi fel az ártatlan kérdést az anya. “Tudom, hogy ha az élete múlna rajta, akkor sem aludna a repülőgép mózeskosarában, csak állva, ugrálva és erőteljesen ringatózva.”

Az édesanya a repülőgép vészkijárati sorában áll, ott, ahol viszonylag nagy hely van, nagyobb, mint máshol a gépen. És épp ez verte ki a biztosítékot a kommentelőknél.

“Nem. Határozottan nem! A repülőgép hátsó ülésén ringathatod az édes kisbabádat” – írja egy felháborodott kommentelő.

“Ha én abban a kijárati sorban ülnék, és fizettem volna az extra lábtérért, nagyon dühös lennék, hogy ez történik előttem egész úton!” – írja egy másik kommentelő.

“5 percet egyszer-egyszer talán. Ennél többet, ha én fizetnék a kijárati sorban lévő helyemért, már forrongtam volna. Megkértelek volna, hogy hagyd el a területet.”

“Sajnálom a többi utast, akik nyugodtan akartak ülni a gépen.”

Szerencsére azért akadtak olyanok is, akik támogatták az anyát és nem értették, mások miért nem tudják tolerálni a helyzetet.

“Sokan kritizálják itt az anyát amiért zavarja az ott ülőket, de biztos vagyok benne, hogy ha egy férfi csinálná ugyanezt, akkor az év apukájának kiáltanák ki” – mutatott rá egy nő.

“Azoknak az embereknek, akik szidják ezt az anyukát, felfogták, hogy a többi utas kedvéért teszi ezt?” – kérdezte egy másik hozzászóló. “Ez egy olyan anya, aki nem akarja, hogy az utasoknak egész repülőút alatt a nyűgös kisbabáját kelljen hallgatniuk; ezért ugrál és ringat, hogy nyugton tartsa a babáját. Az önök kedvéért.”

“Az anyák manapság semmit sem tudnak jól csinálni. Állva altatni a babát, milyen idegesítő az előtted ülő számára. Szoptasd álomba a babádat anélkül, hogy elmozdulnál az ülésből, és takard el magad. Hagyd, hogy a babád a mózeskosárban sírjon, és mindenkit zavarjon. Miért nem tudjuk megdicsérni az anyukákat, amiért mindent megtesznek, hogy megnyugtassák a gyermeküket?”

Az anya egy külön Instagram-posztban válaszolt a kritikusainak.

„A kommenteket szinte kizárólag nők, főként anyák írták, ami számomra a legrosszabb. Mikor felejtetted el, hogy te is szültél, véreztél, szivárgott az anyatejed, és elvesztetted az anyaság spiráljában, és csak próbáltad a legjobbat kihozni magadból?”

Válaszposztjában az anya rámutat arra is, hogy mit tesz ez a fajta megszégyenítés egy friss anyával.

„Felerősíti azt a visszataszító elképzelést, hogy nem kell figyelembe venni a baba igényeit. Hogy az ő jólétük csak addig számít, amíg idegenek kényelme nem kerül veszélybe. Hogy azok az anyák, akik reagálnak a baba igényeire, manipuláltak és elkényeztetik a babát. Ha egy kimerült anyukával ülsz egy repülőn – íme néhány tanács: Kérj neki egy italt, kérdezd meg, hogy segíthetsz-e valamiben.”

forrás: mother.ly