Baba

Ne nyaggass a szülés utáni alakommal!

"Augusztusban születik meg a harmadik gyerekem. Szóval egész jól képben vagyok már, mi történik szülés után" - kezdi a blogger, akinek elege lett abból, hogy elvárják tőle, minél hamarabb nyerje vissza a szülés előtti alakját.
2016. Június 16.

Olvasd el, mit gondol erről, talán te is egyetértesz vele!

“Tudom, mi fog történni a szülésem után. Egy hétig ki sem szállok az ágyból, sokszor tejben ázva, és szundikálva az etetési szünetek között. A barátaim isteni kajákat hoznak nekem. Akik közül legalább az egyiküknek bomba alakja van, és persze tanácsokkal lát majd el, mit tegyek. De mindez nem érdekel, boldogan húzom magamra a kismama farmeremet, ha kell, hónapokig csak azt fogom hordani.

A szülés utáni testemmel semmi baj nincs. Nem fogok semmilyen csodakrémet kenni magamra, és nem fogok DVD-kre tornázni, hogy visszanyerjem a hasam feszességét. Nem jó célközönséget választottak a barátaim, akik tanácsokkal látnak el, mert én nem hinném, hogy bármi gond is lenne a szülés utáni testemmel.

Persze ez nem volt mindig így. Az első szülésem után még lelkes voltam és azonnal vissza akartam kapni a régi alakomat. Azt hittem, helyre kell hozni a megváltozott testemet és őrült diétába kezdtem, hiába szoptattam. Lelkes voltam és alultáplált, a tejem könyörtelenül meg is csappant. Akkor megfogadtam, soha többet ilyet nem teszek.

Ígéretet tettem magamnak: a következő szülésem után odafigyelek a testemre. Ahelyett, hogy diétáznék vagy kemény edzéseket végeznék, akkor és azt fogok enni, amit csak szeretnék. Ami a mozgást illeti: kihagyom az egész edzést, sétálok egy nagyot, és korán ágyba bújok. És azt is megfogadtam, nem beszélek többet a szülés utáni alakomról.

Ne is kérdezzetek, hogy hol tartok a szülés előtti súlyomhoz képest. Vagy hogy megteszek-e bármit annak érdekében, hogy fogyjak egy kicsit. Ne kérdezzétek, járok-e edzeni vagy ki akarom-e próbálni azokat a csodaitalokat, amiket ti fogyasztotok. És nem akarok látni anyukákat, akik már lefogytak szülés után.

Semmi baj nincs a testemmel. Nem kell rajta helyrehozni semmit. Nincs szükségem semmilyen tisztítókúrára vagy étrendkiegészítésre ahhoz, hogy visszakapjam a régi alakomat. Ez egy új test, kicsit puhább, mint a korábbi, de attól még tökéletes. Három gyereket adott nekem. Viszonzásul jól fogok bánni vele, hagyom eleget pihenni, egészségesen táplálom, de persze néha bűnözni fogok. Ez a legkevesebb, amit tehetek.”

További részletek Mary Sauer blogján.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Mikor leszek újra a régi?
  • Mindened kicsit nagyobb lesz!
  • Kismamából újra bombanő!
  • Fogyókúra kínzó koplalás nélkül? – 5 hét alatt bomba forma!