Baba

Villámfogyókúra

Ezúttal nem különleges módszerrel ismertetjük meg olvasóinkat, csupán néhány olyan - könnyen kivitelezhető - ötletet sorakoztatunk fel, amellyel akár a várandósság, akár a szoptatás idején súlycsökkenést érhetünk el anélkül, hogy ez veszélyes lenne.
2007. Szeptember 06.

Hagyjuk el étrendünkből a cukrot (a mézet, édesítőszert szintén)! Ami anélkül ehetetlen, azt felejtsük el, helyette fogyasszunk mást, ami természetes édes ízeket biztosít. Ilyen valamennyi érett gyümölcs és a zabpehely.

Ne feledkezzünk el azokról az ételekről, italokról sem, amelyek jelentős mennyiségű cukrot tartalmaznak: üdítőitalok, cukros gyümölcslevek, müzliszelet, bolti gyümölcsjoghurtok, pudingok, édességek, cukorkák. Helyette hagyatkozzunk természetes szomjúságérzetünkre, és igyunk vizet, ásványvizet, gyümölcsteát friss narancs- vagy citromlével ízesítve.

Szokjunk le a maradékok kényszeres elfogyasztásáról és a tányérok telepakolásáról. Tálaljuk a szokásos mennyiség felét, étkezzünk komótosan, lassan, és mielőtt újra vennénk, gondoljuk végig, nem csak a szemünk kívánja-e.

Naponta hét-nyolc alkalommal étkezzünk, mindig keveset, ne várjuk meg, amíg farkaséhesek leszünk. Szoptatás közben készítsünk oda egészséges csipegetnivalókat: darabolt idénygyümölcs, mandula, dió, mogyoró, kesudió, sajt, ropikenyér (élesztő nélkül, teljes kiőrlésű gabonából sütött ropogós, vékony kenyérféle).

Legalább napi két alkalommal nyers gyümölccsel vagy salátával lakjunk jól.

A zsíros húsok, felvágottak fogyasztását szüneteltessük, helyette vékonyan szeletelt, fóliában, olajjal bekenve kisütött húst készítsünk változatos fűszerezéssel.

Forrás: Kismama magazin