Baba

Nők és férfiak mást tartanak megcsalásnak

Egy a Sexual & Relationship Therapy című lapban közzétett tanulmány lerántja a leplet arról, mit is értenek valójában a férfiak és mit a nők a hűtlenség fogalma alatt.
2016. Június 30.

Nők és férfiak mást tartanak megcsalásnak

Sok pár esetében a hűtlenség miatt kerül sor szakításra, pedig bizonyos esetekben a problémát valójában az okozza, hogy a két fél nem ugyanazt érti megcsalás alatt. Az Egyesült Államokban végzett vizsgálat során a kutatók 354 egyetemistát kértek fel egy online kérdőív kitöltésére, melynek célja az volt, hogy kiderítsék, milyen személyiségtípusok mit gondolnak a hűtlenségről.

Ez alapján három kategóriát állítottak fel a hűtlenségen belül: azt, amikor szexre is sor kerül, azt, amikor intim kapcsolat van a két személy között, illetve azt, amikor csak fantáziálásig jut el a dolog. A válaszokból kiderült, hogy a nők sokkal több dolgot soroltak a hűtlenség kategóriájába, mint a férfiak, számukra ugyanis már a bensőséges kapcsolat és szoros kötődés egy másik személlyel is egyfajta megcsalást jelentett.

A kutatók úgy vélik, a vizsgálati eredmények nagy segítséget nyújthatnak azoknak a párkapcsolati szakértőknek, akikhez gyakran fordulnak a válságba jutott párok, hiszen a válaszokra alapozva felhívhatják mindenki figyelmét a nemek közötti alapvető különbségekre, melyek a hűtlenség megítélésének kérdésében is erősen jelen vannak.

Kapcsolódó cikkeink:

12 házassággyilkos hiba

Jól jár az a nő, akit megcsaltak és elhagytak

Ha jó a párkapcsolatotok, akkor kevésbé lát mást vonzónak

Forrás: Medipress