Baba

Őszinte videót osztott meg egy négygyermekes édesanya a szülés utáni testéről

Videójával meg akarta mutatni, hogy ilyen is lehet a szülés utáni időszakban a test változása.
2022. Szeptember 21.
szülés után
Őszinte videóban mutatta meg egy édesanya szülés utáni testét.

Danisha Lestaevel, lelkes Instagrammer és TikToker szülés utáni testének változásáról osztott meg tartalmat – egy azóta virális TikTok videója, amelyben két héttel a negyedik gyermeke születése után dokumentálja magát, már több mint 16 millió megtekintésnél jár, számolt be róla a Motherly.

Amikor alapvetően a közösségi média hírfolyamokat a filterezett, szerkesztett képek árasztják el, igazán különlegesek a Lestaeveléhez hasonló tartalmak, amelyek teljes valójukban mutatják be a szülés utáni időszakban a test változásait. De emellett nagyon fontos hatásuk is lehet!

A portál szerint egy több mint 500 nő részvételével, a szülés utáni testükkel kapcsolatos elégedetlenségükről végzett vizsgálat során azt találták, hogy a szülést követő 9 hónap alatt az anyák testükkel kapcsolatos elégedetlensége tovább romlott.

Lestaevel önszeretet-megerősítő és a testpozitivitásról szóló fontos üzenetei pontosan olyanok, amelyekből mások is profitálhatnak.

Dr. Shari Lawson, a Hopkins Medicine munkatársa elmondta a portálnak, hogy: „Irreális magadat olyan hírességekhez hasonlítani, akiknek személyi edzőjük és szakácsuk van.” Ha olyan magazinokat, olyan hírességeket nézünk, akiknek szupergyorsan húzódott vissza a szülés utáni hasa, teljesen normális, ha némi frusztrációt érzünk, de az a fontos, hogy mindent perspektívába helyezzünk.

A saját testünk nem egyforma bárki máséval. Nem számít, hogy valaki hogyan szült, milyen volt a hasa a terhesség alatt vagy a szülés után – ha más dolgokban is különbözőek az emberek, akkor miért várná el bárki is, hogy a teste akárcsak távolról is úgy nézzen ki, mint bárki másé?

A videóhoz érkezett megjegyzésekből is egyértelműen látszik, hogy az embereknek szüksége van ezekre a hitelesebb tartalmakra, és nagyon sokan mondtak köszönetet Lestaevelnek.

A TikToker anyukával a Buzzfeed készített egy interjút, amiben elmesélte: „A szülést követően szülés utáni depresszióba zuhantam, egyedül éreztem magam. Még senki mást nem láttam hasonló testalkattal, és nem tartottam normálisnak, hogy ennyire megnyúlt lesz a bőr és ennyi lesz a stra, mint nekem lett”.

„Majdnem olyan volt, mintha a testem idegen lenne a számomra. Nem az enyém. Rájöttem, hogy nem vagyok felkészülve a szülés után fellépő testi változásokra” – tette hozzá. Annak ellenére, hogy rendkívül nehéz volt számára, hogy a szülés utáni testéről tegyen közzé tartalmakat, hogy aztán az egész világ láthassa és véleményezze, pozitív visszajelzéseket kezdett kapni, és úgy érezte, hogy „megtiszteltetés, hogy a nők hangja lehet, és bemutathatja, hogy nézhet ki a szülés utáni időszak”.

Hozzátette, hogy szeretné, ha azok, akiknek nincs gyerekük, tudnák, hogy nem minden test egyforma, és hogy rendkívül mérgezőnek tartja a has gyors visszahúzódását éltető kultúra, mert irreális elvárásokat állít.

Forrás: mother.ly

A nyitókép illusztráció. Kép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu