Baba

Szoptatás: 6 módszer, hogy felturbózd a tejtermelést

Számos oka lehet, ha kevés az anyatej. Mutatunk pár egyszerű és természetes praktikát, amivel könnyedén segíthetsz magad is a tejtermelési problémákon.
2017. Október 04.

A szoptatási tanácsadóhoz forduló anyák jelentős része attól tart, vagy valóban azzal a problémával küzd, hogy nincs elég teje. Pedig az egészséges édesanyák többségénél semmi extrára nincs szükség ahhoz, hogy elegendő anyatej termelődjön.

Táplálkozz helyesen

Próbálj meg egészséges és változatos étrendet kialakítani, fogyassz gyümölcsöket, zöldségeket egészséges szénhidrátokat és fehérjéket. Egyél nyugodtan, amikor éhes vagy, a szoptatással ugyanis 200-500 extra kalóriát is elégetsz egy nap.

Ne felejts el inni

Ha a tested megfelelő mértékben hidratált és a vízháztartásod rendben van, az nagyban hozzájárulhat a megfelelő tejmennyiség előállításához. Igyál napjában többször, rendszeresen vizet!

Próbálj meg aludni

Talán ez az egyik legnehezebben kivitelezhető része a dolognak, de a testednek nagy szüksége van a regenerálódásra. Amikor a baba elaludt, próbálj meg te is hunyni egy keveset.

Lélegezz

A tejtermelés nem csupán hormonális tényezőktől függ, sok múlik az egyéb körülményeken is. Próbálj ki pár stresszcsökkentő légzéstechnikát és alkalmasint egy kis meditáció is sokat segíthet.

Kérj segítséget, hogy pihenhess

Tedd félre minden gátlásod és merj segítséget kérni. A család, a rokonok, a barátok biztosan örömmel vesznek le egy kis terhet a válladról, akár egy félóra is aranyat érhet.

Szoptass gyakran

A tej termelődése a kínálat-kereslet elvén alapszik, ha sokszor szoptatod a babád, a tejtermelésed is fellendül majd. Minél többször csatlakozik rád a babád, annál több tejed lesz.

Kapcsolódó cikkek: