Baba

Szuper találmány segít a kerekesszékes szülőknek, hogy babakocsiban tolhassák a gyereküket

A kerekesszékben ülő szülőknek eddig nem volt lehetőségük arra, hogy hagyományos babakocsiban, egyedül vigyék sétálni a gyermeküket, de egy praktikus újításnak köszönhetően most már ez az akadály is elhárult!
2021. Augusztus 10.
Eddig elképzelhetetlen volt, hogy segítség nélkül vigyék sétálni a gyereküket a kerekesszékes szülők (Fotó: Getty Images)

A Maryland államban élő középiskolások által kifejlesztett találmány, ami a kerekesszékben ülő szülőknek is lehetővé teszi, hogy segítség nélkül vigyék sétálni a babájukat, máris bezsebelhetett két komoly nemzetközi elismerést. A tiniket tanárnőjük mozgássérült férje inspirálta, aki – teljesen érthető módon – vágyott arra, hogy babakocsiban tologathassa a kisfiát.

Az újítás, ami a WheeStroll nevet kapta, Chelsie King férje, Jeremy számára készült. Az újdonsült apuka egy agyműtétet követően került kerekesszékbe, és mikor megtudták, hogy babát várnak, azonnal keresni kezdte a választ feleségével együtt arra, hogyan vihetné sétálni a kisfiukat segítség nélkül, amolyan apa-fia programként. Chelsie, a középiskola tanára kollégájához, Matt Ziglerhez fordult, ő ugyanis egy olyan kreatív labort vezet, amelyben a gyerekek a társadalom számára hasznos újítások fejlesztésén dolgoznak.

Miután Matt alaposan kikérdezte a szülővé válás előtt álló párt, tíz diákjával munkához is látott: gondosan ügyelve a stabilitásra, megtervezték a különleges eszköz alapját, lehetővé téve a babakocsi rögzítését a kerekesszékhez. A kreatív tiniknek köszönhetően Jeremy King kettesben sétálhat kisfiával, aki a Phoenix nevet kapta: “Az első alkalmat, amikor levegőzni vittem a kisbabánkat, fantasztikus élmény volt” – mesélte az apuka.

 

A WheeStroll névre keresztelt csodás találmány nem csak a King család életét változtatta meg gyökeresen, hanem az alkotókét is. “Sosem fogom elfelejteni a mosolyt, amit Jeremy arcán láttam. Leírhatatlanul jó érzés, hogy én is hozzásegíthettem ehhez a boldogsághoz” – mondta Benjamin Gordon, a praktikus kiegészítőt életre hívó diákcsapat egyik tagja. “Amikor hozzáláttunk a munkához, először dühös voltam, egyszerűen nem hittem el, hogy még senki nem tett azért korábban, hogy ezt a fontos problémát megoldják!” – vallotta be őszintén Jewel Walker, aki szintén részt vett az alkotásban.

Phoenix szülei rendkívül hálásak a tanulóknak, hogy életre hívták ezt a cseppet sem hétköznapi eszközt. “Nem tudjuk elégszer megköszönni nekik, hogy hatalmas lelkesedéssel láttak munkához, s hogy a megvalósítás során egészen újszerű ötletekkel rukkoltak elő. Nélkülük kénytelen lettem volna lemondani erről a semmihez sem fogható élményről” – mondta lelkesen az apuka, Jeremy King.

Forrás: Via