Baba

“Teljesen ösztönösen ringattam” – Tóth Gabi ringatási tippjei

Tóth Gabi énekesnő december elején hozta világra gyermekét, Hannaróza Máriát. A féléves kislány édesanyját arról kérdeztük, ő hogyan szokta ringatni kisbabáját, mit énekel neki, és milyen tippjei vannak a többi anyuka számára.
2020. Június 22.
Kép forrása: Tóth Gabi/Instagram

“Főleg az első időszakban úgy ringattam Hannikát, hogy fel-alá sétáltam vele, és népdalokat énekeltem neki. Általában a babakocsiban tologattuk a nappaliban, ehhez különféle buckákat is csináltunk a szőnyegekből, hogy minél rázósabb legyen az út. Arra viszont ügyeltem, hogy ezt az alvásának abban a fázisában csináljam, amikor nagyjából csak pár perc volt addig, hogy Hannaróza elaludjon” – idézte fel Tóth Gabi, énekesnő, a Pampers Premium Care nagykövete. Azt is elmondta, hogy igyekeztek kisbabájukat nem rászoktatni arra, hogy ringatással aludjon el, és ennek köszönhetően el tudták érni azt, hogy magától is elaludjon.

Arról is faggattuk Tóth Gabit, hogy utánanézett-e a különböző technikáknak, vagy inkább ösztönösen ringatta kislányát, Hannarózát. “Teljesen ösztönösen ringattam – volt, hogy közben finom, kis rezgő mozdulatokkal a kis popóját csapkodtam, amikor kisebb volt. Az ember próbálja a magzati létet “lemásolni” a külvilágban is” – osztotta meg ringatási módszerét velünk az énekesnő. Elárulta azt is, hogy sírni soha nem hagyták a babát, és figyelték, hogy abban az alvásfázisban, mikor már félálomban van a kicsi, mindig letegyék, hogy könnyen el tudja magát altatni. Így most, amikor kézben van, nehezen alszik el, de amikor leteszik, nagyon ügyesen elaltatja magát.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonAzok a csajos összenézések…?? #összenézésszombaton #örökkészerelem

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés, Máj 30., 2020, időpont: 10:54 (PDT időzóna szerint)

Az éneklés és a zene már a kezdetektől az egyik központi dolog volt náluk. Az édesanya általában népdalokat énekel kislányának. “Próbálkoztam mindenféle stílusú dalokkal, de általában népdalokkal sikerült megnyugtatnunk. Sok dalt énekeltem neki Sebestyén Mártától, illetve altatókat, amiket Gryllus Vilmos lemezéről tanultam meg. Ezeket már az állapotosságom idején is énekeltem, így amikor már kint volt a pocakból, szerintem emlékezett, és ezért nyugodott meg nagyon könnyen ezekre a dalokra” – mesélte Tóth Gabi.

Korábban az Instagramon az egyik kedvenc altatódalát is megosztotta Tóth Gabi:

A bejegyzés megtekintése az InstagramonSokan kértétek tőlem a “napi altató dalt” úúúúgyhogy tessék?? #szerelemszerelem #Marikakedvence #erreszeretelaludni

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés, Febr 7., 2020, időpont: 3:37 (PST időzóna szerint)

Arról is kérdeztük az énekesnőt, mit javasol azoknak az édesanyáknak, akik attól tartanak, hogy “nincs jó hangjuk”, ezért nem mernek énekelni a babának. “Azt gondolom, hogy minden édesanyának az ő hangja a leggyönyörűbb a gyermeke számára. Ez nem az énekhangon, az énektudáson múlik, hanem azon, mi az, amit a baba magzatként is hallott a pocakban – ezért az édesanyja hangja nyugtatja meg őt. Éppen ezért én minden édesanyát arra ösztönzök, hogy ha nincs is kimagasló énektudása, akkor is énekeljen. A saját gyermekünknek a mi hangunk a legszebb, ez számára a léleknyugtató hang” – javasolta Tóth Gabi az anyukáknak.

Ő úgy gondolja, hogy azoknak a babáknak, akik már egészen pocaklakó koruktól kezdve sok zenét, éneklést kapnak, az érzelmi intelligenciájuk sokkal magasabb. “Egyértelmű jelek mutatják, hogy lelkileg is nagyon mély, ősi bizalmat és biztonságot lehet kialakítani a zene útján, amely egy tiszta energia – tette hozzá az énekesnő. Én abban hiszek, hogy ez később is meghatározó lesz, egész életükben.”

További tippek:

Regisztrálj Együtt jó elnevezésű programunkba és nyerj Pampers pelenkacsomagot!
Mozogni öröm! Inspirálódj családaktivizáló tippjeinkből, s ha nyerni is szeretnél, regisztrálj Együtt jó nevű programunkba! A heti tevékenységet naplózó játékosok között heti nyereményt, a program végén pedig fődíjat sorsolunk ki!

Gyermekkorhatár: 0-3 év

Heti nyeremény: 10 ezer Ft értékű

Pampers pelenka

Fődíj: 100 ezer Ft értékű Pampers pelenka

Időtartam: 2020. május 18-tól július 12-ig – 8 hét (csatlakozni bármikor lehet)

Játékszabályzat

CSATLAKOZOK