Baba

Térkép készült a világ legnépszerűbb altatódalairól

Sok családnál az esti rutin része a meseolvasás és/vagy az altatódal éneklése. Egy új térkép most megmutatja azt is, hogy melyek a legnépszerűbb altatódalok az egyes országokban.
2021. Október 21.
Térkép készült a világ legnépszerűbb altatódalairól (Fotó: Getty Images)

A Mornings.co.uk azt akarta kideríteni, hogy melyek a legnépszerűbb altatódalok a világ egyes országaiban. Összegyűjtöttek több mint 420 dalt, majd a rangsoroláshoz mindegyiknek “utánanéztek a Youtube-on, és a legtöbb megtekintéssel rendelkezőt tekintették az adott ország legnépszerűbb altatódalának”. Ahogy a Fatherly.com írja, bár ezek nem a lehető legtudományosabb adatok, mégis nagyon jó betekintést engednek, hogy mely altatódalokat keresik a szülők.

Az adatok azt mutatják, hogy van egy dal, ami a világ legnépszerűbb altatódalának járó címet is hazavihetné – ez a Twinkle, Twinkle, Little Star (magyarul Ragyogj, ragyogj, kiscsillag – a szerk.), amelynek a Mornings.co.uk szerint 1,6 milliárdos nézettsége van. A második legnagyobb nézettsége pedig az indiai Chanda Mama Door Ke (magyarul nagyjából Távoli Hold nagybácsinak fordíthatjuk – a szerk.) című altatódalnak van, 661 millió megtekintéssel.

És melyik dal került fel a térképre Magyarországhoz? Az adatok alapján a legnépszerűbb magyar altatódal a Tente, baba, tente lett.

A teljes listát az egyes országok kedvenc altatódalaival a Mornings.co.uk oldalon tudod megnézni, sőt, meg is hallgathatod ezeket. Emellett egy látványos térképre is felkerültek a legszeretettebb esti dalok.

Érdemes belehallgatnod azokba a dalokba is, amelyek teljesen ismeretlenek voltak neked eddig – lehet, hogy a kisbabád éppen ezek közül kedvel majd meg egy vagy több altatódalt.