Baba

Tippek: mit ajándékozz egy anyukának?

Amikor egy frissen szült anyukához érkeznek látogatóba, a vendégek nagy része leginkább a babának visz valami apróságot. Ha te is most készülsz vendégségbe, olvasd el ötleteinket, mivel tudsz tényleg örömet szerezni!
2017. November 23.

Persze, szükség van a pelenkára, a popsitörlőre, a cumi vagy a cumisüveg már kérdéses, mert van, aki szeretné használni, van, aki pedig kerülné. Kétségtelen, hogy a különböző édes kis ruciktól is el lehet olvadni, ezek is szuper ajándékok lehetnek.

De valljuk be, azért a szülés során nem csupán kisbaba, hanem édesanya is született, és ha bevalljuk, ha nem, azért nekik is jólesik a törődés, az, hogyha vendégként rájuk is gondolnak.

Ehhez gyűjtöttünk most össze néhány ötletet a Huffington Post cikke nyomán.

Szuper kényelmes papucs

A belül pihe-puha, lábfejet átölelő papucsok most (szerencsére) a reneszánszukat élik, a hiperek ruhaosztályán is lépten-nyomon beléjük lehet botlani. Az anya most egy jó darabig úgyis otthon fogja tölteni a napjainak a nagy részét, ezt miért ne tehetné meg egy olyan papucsban, amibe élvezet beledugni a lábát?

Kozmetikai csomag

Tippek: mit ajándékozz egy anyukának?

Persze könnyen elképzelhető, hogy egy újszülött mellett nincs ideje az édesanyának az arcápolással foglalkozni vagy éppen sminkelni – ami talán igaz is. Még ha a napi rutinnak már nem része a reggeli smink, időnként mindenki szeretne jól kinézni. Még egy gyors bevásárlás, vagy éppen egy kötelező orvosi vizsgálat is olyan program lehet az anyának, amire azt mondja, hogy igenis szeretné egy kicsit kicsípni magát. És ilyenkor tökéletes, ha kéznél van valami új termék, amit ideje kipróbálni…

Kindle

Tölts fel rá pár könnyed olvasmányt is! Még ha ilyenkor nem is feltétlenül falja az ember a könyveket, és akár napokig egy betűt sem lehet elolvasni, azért nem árt, ha egy e-könyv-olvasó kéznél van…

Gyerekbiztos tok

Ez az egyik alapfelszerelés, ami nélkül nincs meg egy XXI. századi, kicsit kütyümániás anyuka.

Illatok

Tippek: mit ajándékozz egy anyukának?

Illatgyertya, párologtató – valami, ami jó illatot varázsol a szobába, ami kicsit kiűzi a kakis pelenka szagát az orrból.

Fehérnemű utalvány

Ezzel csak óvatosan: tényleg utalvány legyen! Hiszen a terhesség és a szülés során változik a test, a szoptatás miatt például a mellek (jelentősen) megnőnek, így nem lehetünk biztosak a méretekben. Viszont melyik nő ne szeretne időnként egy-egy csinos fehérneműre beruházni? Na ugye.

Spa kényeztetés

Legyen az egy egynapos wellness, vagy egy masszázs – szinte lehetetlen mellélőni. Amire ilyenkor illik figyelni, az az, hogy ne kelljen napokon belül elmenni és kihasználni a lehetőséget. Elképzelhető, hogy valakinek hónapok kellenek, mire sikerül először a baba nélkül néhány órát eltölteni.

Luxuspizsama

A szoptatós hálóingek kétségtelenül a legpraktikusabb viseletek egy újszülött mellett. De pár órára anya is kirúghat a hámból egy szép, jó minőségű pizsamában, nem?

Ujjlenyomatos nyaklánc

Tippek: mit ajándékozz egy anyukának?

kép forrása: Etsy

A baba ujjlenyomatát örökké a nyakunkon viselhetjük – ez az az ajándék, ami, bár kifejezetten anyának szól, mégis a baba van a középpontban. Itt azért a pici édesapjától segítséget kell kérni, de megéri szervezést!

További ajándékötletek kismamáknak: