Baba

Újabb két kisbabát cseréltek össze születésük után a kórházban

Az anyuka órákon át szeretgette és meg is szoptatta a babát, akiről azt hitte, hogy az övé.
2022. Február 03.
Álmukban sem gondolták, hogy ez velük is megtörténhet (Fotó: Getty Images)

Egy októberi éjszakán született meg egy olasz anyuka, Paola kislánya, akit a bresciai kórházban összecseréltek egy másik újszülöttel. Szerencsére pár óra leforgása alatt fény derült a figyelmetlenségre és a gyerekek visszakerültek a szüleikhez, a történtek azonban így is megviselték az érintetteket: Paola pszichológushoz jár és férjével jogi útra terelték az esetet.

Az anyuka éjjel 1:55-kor hozta világra a kislányát, akit akkor az apukának is megmutattak, majd az újszülött osztályra vitték, hogy elvégezzék az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. Mivel az édesanyának nem találtak azonnal ágyat a szülészeten, jobb megoldás híján a szülőszoba közelében kellett várakoznia. Reggel birtokba vehette a szobáját, és miután a Covid-tesztje is negatív lett, újra találkozhatott a babájával – ő legalábbis azt hitte, hogy a kislány, akit a gondjaira bíztak, az övé.

Bevitte a szobájába, szeretgette, megszoptatta és jó pár fotót is küldött róla, hogy megmutathassa a rokonoknak és a barátoknak, kivel bővült a családjuk. Mikor a férjét is felhívta videóhívással, az apuka gyanút fogott: neki az a kislány, akit a képernyőn látott, nagyobbnak tűnt annál, akit a szülés után a karjában tarthatott. Bár a baba azt a ruhát viselte, amit ők adtak a szülésznő kezébe, az apukát ez nem győzte meg.

Paola a baba “kiskocsiján”, amivel a szobába tolta, saját lányuk nevét találta, ám a kicsi csuklójáról hiányzott a karszalag. Szerencsére az anyuka ezt is megtalálta a baba takarójában, és sokkolta a látvány: azon tényleg egy másik újszülött neve szerepelt és az anyukája ágyszáma sem egyezett meg az övével. Kétségbeesetten hívta a nővérkéket, akik gyorsan utánajártak a dolognak és orvosolták a problémát. 

“A kicsi, akit ölelgettem és puszilgattam, megszoptattam és a számunkra fontos embereknek is bemutattam, nem a mi lányunk volt” – mondta az anyuka egy tévéműsorban, hozzátéve, hogy a mai napig sokkos állapotban van és pszichológushoz jár, mert úgy érzi, hatalmas lelki törést okoztak neki, és a baba-mama kötődés is csorbát szenvedett a kórház hibájából. 

A szülészeten dolgozók elismerték, hogy hibáztak, a történtekért pedig Paola és férje kártérítést követel. A másik kislány családja nem tett feljelentést.

Forrás