táplálkozás
Kisebb eséllyel lesz cukorbeteg, aki házi kosztot eszik?
Azok az emberek, akik gyakran fogyasztanak otthon készített ebédet, kisebb eséllyel lesznek cukorbetegek, mint azok, akik ritkábban esznek házi kosztot.Vajon ugyanolyan fontos az, hogy mikor eszünk, mint az, hogy mit eszünk?
Viszonylag kevés kutatás létezik abban a témában, hogy milyen hatással van étkezésünk rendje az egészségünkre, ezek azonban mind abba az irányba mutatnak, hogy a rendszertelen étkezés hozzájárulhat a metabolikus szindróma kialakulásához.10 nasi, amit imádni fognak a gyerekek
A felnőttek többsége kibírja a napot három, vagy akár egy-két étkezéssel is, egy gyerek viszont állandóan csak enne. Íme néhány ötlet egészséges nassolnivalókhoz!Már a pár éves gyereknél is veszélyes lehet, ha édesszájú
Az emberek többsége vagy édesszájú, vagy a sós ropogtatnivalókhoz vonzódik. Noha egyik függőség sem nevezhető egészségesnek, hosszútávon mégis az édesszájúaknak van nagyobb esélye arra, hogy elhízzanak.Étcsokoládéval tehetünk a jó minőségű alvásért
Ha szeretnénk jobban aludni, érdemes étcsokoládét fogyasztani a cél érdekében. A magnéziumban gazdag finomság segít abban, hogy ki tudjuk pihenni magunkat.Idegméreg az anyatejben?
Az utóbbi hetekben számos oldalon találkozhattunk azzal a rémhírrel, hogy sok élelmiszerünket és ételünket idegméreggel fűszerezve fogyasztjuk, ami természetesen szörnyű betegségek egész sorát szabadítja ránk.A gyorsételekkel veszélyes vegyületek is a szervezetbe juthatnak
Már csak azért sem érdemes túl sok gyorsételt fogyasztania a család egyetlen tagjának sem, mert veszélyes kemikáliák is bejuthatnak így a szervezetbe: a ftalátok főként a csomagolóanyagokból származnak. Gyerekek esetében különösen kerülendők a gyorsételekA bab, a borsó és a lencse is segít a fogyásban
Kanadai kutatók szerint a bab, a borsó, a csicseriborsó és a lencse mind segíthetnek a fogyásban, mivel a diétázó eltelítettnek érzi magát tőlük és így kevesebbet kíván enni.Az áfonya az új szuperétel
Többek között enyhíti a hasmenés tüneteit, megakadályozza a húgyúti fertőzéseket, és a memóriának is jót tesz. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre.A dió anélkül csökkenti a koleszterinszintet, hogy híznánk tőle
A diófogyasztás a feltámadó éhségérzetet is visszaszorítja, és csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát.Termékteszt: nem a legdrágább narancslében van a legtöbb C-vitamin
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 féle narancslevet tesztelt laboratóriumban. Arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkén.Cukorbetegség szempontjából is jobb választás az olaj
Csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét, ha nem zsírt használunk a főzéshez, sütéshez, hanem olajat.A rágás hangja segít a fogyókúrában
Ha csendben maradunk étkezés közben, és meghallgatjuk, hogyan rágunk, kevesebbet fogunk enni: így ugyanis jobban tudatosodik bennünk, hogy mennyit és mit is fogyasztottunk.Egyél sötétben, úgy könnyebb fogyni
Ha nem látod pontosan, mit eszel és mennyit, akkor sokkal többnek tűnik az elfogyasztott étel mennyisége és összességében kevesebbet kerül a pocakodba, mintha lámpafényél zajlik az étkezés - derült ki egy kutatásból.A szénhidrát az új cigaretta
Ki gondolná, hogy a fehér kenyér, a rizs és a péksütemények 49 százalékkal növelik a tüdőrák kialakulásának kockázatát?