táplálkozás
Mogyoróvajjal is lehet fogyni
Heti négyszer érdemes mogyoróvajat enni, ha szeretnénk, hogy a testtömeg-indexünk csökkenjen - derül ki a University of Houston kutatásából.
Ötven százalékkal nagyobb adagokat eszünk, mint 20 éve
Amikor alaposan megpakoljuk a tányérunkat, egyáltalán nem biztos, hogy éhesek vagyunk: egyszerűen csak a szokás hatalmáról van szó. A mai ember ugyanis lényegesen többet eszik, mint nagyszüleink ettek a maguk idejében.
Tovább élhet, aki diót eszik
Újabb kutatás mutatta ki, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak dióféléket, hosszabb életűek, ráadásul ritkábban halnak meg rák, szívbetegség és légzőszervrendszeri megbetegedések következtében.
5 ok, amiért érdemes lenne minden nap teázni
Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.
12 ok, amiért érdemes zöld teát inni
Sokkal hatékonyabb rákmegelőzés terén, mint a zöldségek, ráadásul a fogyásban is elképesztően nagy segítség - és ez még csak a jéghegy csúcsa.
A cukormentes termékek is ártanak?
Érdemes óvatosnak lennünk a cukormentes italokkal és édességekkel, azok ugyanis éppen annyira roncsolhatják a fogat, mint a cukros társaik. A kutatások tanulságait dr. Komáromy-Poros Gergő fogorvos ismertette.
Miért olyan fontos az omega-3 zsírsav?
Az omega-3 egy telítetlen zsírsav, amely nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Hasonlóan számos vitaminhoz a szervezetünk nem képes előállítani az omega 3 zsírsavat, ezért különféle táplálékokkal tudjuk bevinni a napi szükségletet.
A lencse 12 jótékony hatása
Jobb, mint a borsó és a bab, mégis általában csak szilveszterkor, újévkor esszük. Miért olyan egészséges a lencse? Tudnivalók és főzési tippek a lencse kapcsán.
Mennyire egészséges a csoki?
Vannak olyan tévhitek, amelyek makacsul tartják magukat a csoki kapcsán. Nézzük, mik tények, és melyek azok a pozitív hatásai a csokinak, amikről nem beszélünk túl sokat.
Rákkeltő húsok: a legfontosabb kérdések és válaszok
A hal és a csirkehús akkor nem rákkeltő? Milyen mennyiségű vörös hús fogyasztható biztonságosan? Többek között ezekre a kérdésekre is választ találsz a cikkben.
A kevesebb cukorra átállás villámgyors javulást hoz
A hozzáadott cukor fogyasztásának csökkentése gyorsan, akár már kilenc nap alatt is javíthatja az elhízott gyerekek anyagcsere-eredményeit anélkül, hogy mérsékelnék a kalóriabevitelt vagy fogynának - derült ki egy amerikai tanulmányból.
Rákkeltő hús: a hangsúly a mértékletességen van
A feldolgozott húskészítményeknek és a vörös húsoknak is van helye az étrendben, azonban a mindennapi táplálkozás során a kiegyensúlyozott étrendre és a mértékletességre kell törekedni - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
Rákkeltő a feldolgozott hústermékek és a vörös hús is?
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
A tojást felmentették a koleszterinvád alól?
A múlt század végén összefüggésbe hozták több betegséggel, így például az érelmeszesedéssel is, ezért sokan kerülni kezdték. A legújabb eredmények kapcsán azonban érdemes átgondolni a korábbi feltételezéseket, és rehabilitálni a tojást.
Kisbabát szeretnék, mit egyek?
Van, akinek elég rágondolnia, és egyből teherbe is esik, másoknál viszont hosszú hónapokig, sőt évekig várat magára a fogantatás. Néhány egyszerű dologgal segíthetjük egy kicsit a természet munkáját.