Család

10 pontban szedte össze egy influenszer, miért nem akar gyereket

Sokakhoz hasonlóan ez az influenszer is a „childfree”, azaz gyerekmentes élet mellett döntött, és azt is kifejtette miért.
2024. Május 09.
tiktoker a gyerekvállalásról

Arra talán Sara, az olasz TikToker sem volt felkészülve, milyen sok kommentelőt haragít magára azzal, hogy elmondja, milyen 10 nyomós oka van arra, hogy soha ne szüljön gyereket. 

Sara célja a bejegyzésével és a tízpontos listájával az volt, hogy megértesse az emberekkel, miért döntött a gyerekmentes életforma mellett, ám együttérzés helyett rengeteg kritikát kapott.

Ahogy a videójában kifejtette, a környezetében élők mindig csak legyintenek az elgondolására és azt mondják, idővel megváltozik majd a véleménye, ő azonban szentül hiszi, hogy ez sosem fog bekövetkezni. Felteszi azt a költői kérdést is, hogy vajon azokat, akik világ életükben több gyerekről álmodoznak, azoknak miért nem mondják soha, hogy úgyis meggondolják majd magukat később…

10 ok, amiért Sara sosem akar gyereket

  1. Egy gyerek mellett nem lenne időm magamra.
  2. Egy gyerek nagyon sokba kerül.
  3. A terhesség és a szülés örökre nyomot hagy a testemen.
  4. A gyereknevelés rengeteg stresszel és idegeskedéssel jár együtt.
  5. Szeretném megkímélni magam a gyerekvállalással járó csalódásoktól. (Mindenki csodásan viselkedő, jól tanuló, szép gyereket álmodik magának, aki gond nélkül végzi el kitűnő eredménnyel az egyetemet, majd fantasztikus állást talál. De mi történik, ha ennek a töredéke sem valósul meg?!)
  6. Nincs türelmem a gyerekekhez.
  7. Soha nem vágytam arra, hogy anya legyek, a döntésem végleges.
  8. Utálok korán kelni.
  9. Képtelen lennék a gyerekekre főzni.
  10.  Eszemben sincs feladni a szabadságom.

Nyitókép: TikTok pillanatfotó