Család

14 meghiúsult örökbefogadás után talált szerető családra egy menhelyi kutya

Az aranyos és kissé ügyetlen, 29 kilósra nőtt Ronald kutya 14 meghiúsult örökbefogadás után talált végre szerető családra.
2023. Január 28.
kutya mancs
(Kép forrása: Getty Images)

Ronald az észak-karolinai Wake megyei SPCA menhelyre került be 2022. december 7-én, ahova egy önkormányzati menhelyről szállították át – mondta el a Fox News-nak Samantha Ranlet, a menhely szóvivője.

Nagyjából egy hónap elteltével a kutyát három család is hazavitte, egy örökbefogadási próbaidőszakra, azonban mind visszavitték Ronaldot a menhelyre. Tizenegy család esetében pedig függőben volt az eb örökbefogadása, de ezek mind meghiúsultak, mert mégsem vállalták az a befogadást.

Ranlet elmondta, hogy Ronald „nagy kölyökkutya energiája” és nagy mérete lehetett az oka annak, hogy a családok nem fogadták be.

„Alapvetően olyan, mint egy kölyökkutya. Játékos, ügyetlen és bolondos, aki még mindig tanulja a jómodort” – magyarázta, és hozzátette, hogy az, hogy az eb ennyire nagy, együttvéve a kölyökkutyás viselkedésével sok volt az embereknek.

Január 11-én a menhely csapata megosztotta Ronald történetét a Facebook-on – a bejegyzést közel 70 ezren osztották meg, és több mint 800 üzenetet kaptak, amelyben a kutya örökbefogadásáról érdeklődtek, rengetegen akartak segíteni neki otthonra találni.

Egy Kierstan Davis nevű ápolónő is látta a bejegyzést, és jelentkezett Ronaldért, akit végül haza is vihetett – miután egy másik örökbefogadási ajánlat meghiúsult. Egy ötnapos próbaidőszak után pedig biztos volt benne, hogy a kutyának hozzájuk kellett kerülnie.

„Amint hazahoztam, és megláttam a fiaimmal és a másik kutyánkkal, tudtam, hogy véglegesíteni fogjuk az örökbefogadását” – mondta el Davis. Így január 17-én Ronald hivatalosan is otthonra talált, Davis és férje, két kisfiuk, és egy hároméves ausztrál juhászkutya mellett.

Noha sokak visszakoztak Ronald kölyökkutyás viselkedése miatt, Davist ez egyáltalán nem ijesztette meg. „Két fiam van, akik 7 és 4 évesek, így hozzászoktam a káoszhoz és az őrülethez” – mondta.

Amióta az új otthonába került, Ronald nagyon jól van, szeret sétálni, és jól érzi magát a gyerekekkel.

Forrás: foxnews.com