Család

Betört a házba a medve, kivette a kaját a hűtőből, majd elsétált

Ott kaptunk volna szívrohamot, pedig csak éhes volt a mackó és besétált ebédelni.
2023. Október 16.
Medve a konyhában

Barkhamsted egy 4000 fős kisváros Connecticut államban, az Egyesült Államokban. Itt él Helena Houlis és családja, akikhez október második hetében különös vendég érkezett.

A nő egy riasztást kapott a telefonjára, amikor munkában volt, hogy nyitva hagyták a hőtűszekrényt (az okoshűtő össze volt kötve a telefonnal – a szerk.). Helena ekkor ellenőrizte a lakásban felszerelt belső kamerák képeit, és megdöbbenve látta, hogy egy medve sétálgat a házukban. 

A hatalmas állat dél körül “surrant” be a család otthonába, átballagott az előszobán, a nappalin, majd a konyha felé vette az irányt. Itt kinyitotta a fagyasztó ajtaját és harapnivalót keresett. Egy nagyobb adag lasagnét talált, amit mancsaival sikeresek kihalászott, majd az ablakhoz ment, és mintha mi sem történt volna, komótosan elcammogott. 

“Sok medvét láttunk az elmúlt években, de ehhez hasonlót még soha” – mondta Houlis az NBC csatorna munkatársának.

Hogy mennyi erre az esély Magyarországon? Nos, hazánkban ebben az évben 8 medvét észleletek eddig. A legtöbbször a Bükkben figyelik meg azt az európai barnamedvét, aki világos nyaki elszíneződés alapján könnyen megkülönböztethető.

@nbcnewyork

A bear made itself right at home in a Connecticut household on Wednesday — ending up in the kitchen stealing some lasagna.

♬ original sound - NBC New York