Kamasz

Szembeszállt egy medvével a tini, hogy megmentse az apukáját

Olyan bátorságról tett tanúbizonyságot egy 15 éves svéd fiú, aki a biztos haláltól mentette meg az erdőben vadászó édesapját.
2023. Augusztus 26.
medvetámadás

Az eset Ljusdal városában történt, egy sűrű erdőben, ahol a férfi útját egy megtermett nősténymedve keresztezte. A feldühödött állat, aminek súlyát körülbelül 140 kilóra becsülik, hirtelen támadt rá a vadászra.

A másodperc tört része alatt a földre terítette a férfit, aki szerencsére nem volt egyedül: kamasz fia látta, hogy mi történt, és egy vastag faággal fejbeverte a medvét. Az állat így megzavarodott, az apuka pedig a fiával együtt el tudott menekülni a helyszínről.

Nincs kihallgatható állapotban

A történetet a vadász egyik barátja, Jonny Sjöblon mesélte el a svéd Sveriges Radionak: elmondta, hogy a vadász nem úszta meg sérülés nélkül a találkozást a medvével, de életveszélyről szó sincs. Az arcán több mély sebet is ejtett az állat, a biztonság kedvéért pedig a 15 éves fiút is kórházba szállították.

Azt, hogy mi bőszítette fel ennyire a medvét, nem tudni, az erdészek ugyanis alaposan átfésülték a területet, de nem találtak arra utaló nyomokat, hogy bocsokat nevelne a nőstény állat.

A rendőrség vizsgálja az esetet, és amint kihallgatható állapotban lesz, a sérült vadásznak is fel fogják tenni a kérdéseiket.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via