Család

Egyszerre diplomázott anya és fia az Oxfordi Egyetemen

A yorkshire-i, eredeti foglalkozását tekintve tanár édesanya és fia ugyanazon a napon diplomáztak az Oxfordi Egyetemen.
2023. Június 02.
diplomaosztó sapkák
(Kép forrása: Getty Images)

A 62 éves Anette Oliver és 26 éves fia, Robbie Oliver ugyan külön szakon, de egyszerre végeztek az Oxfordi Egyetemen, számolt be róla a Yorkshire Post. A tudománnyal foglalkozó Robbie korábban fizika mesterképzést végzett, mielőtt folytatta a doktori tanulmányait. Eközben édesanyja érdeklődését egy kétéves mesterképzés keltette fel, így ő többek között angol irodalmat és brit történelmet hallgatott. Anya és fia így egyszerre kaphatták meg diplomájukat: Anette irodalomból és művészetből szerzett mesterfokozatot, míg Robbie fizikából doktori minősítést.

 

Az édesanya egy észak-yorkshire-i iskolában, a Drax-i Read School tanít, ahol a hatodik osztályosok osztályfőnök-helyettese is, és ahova Robbie is járt korábban. Anette elmondta, hogy a diplomaátadó napja „csodálatos volt”. „Az Oxfordi Egyetemen diplomázni mesterszakon már önmagában elég izgalmas. De az, hogy ugyanazon a diplomaátadó ceremónián vehetek részt, mint a fiam, Robbie, még jobbá teszi, mint azt valaha is képzeltem. Ezzel a hosszú munkával töltött órák és a kemény munka több, mint megérte” – idézi a portál.

Robbie pedig elmondta, hogy ő teljes mértékben támogatta, hogy édesanyja visszatérjen diákként az egyetemre. „Szerintem a tanulmányi siker az intellektuális kíváncsiságból és a lelkesedésből fakad. Ha ez megvan, a lehetőségek végtelenek” – mondta el a férfi.

Ugyan nem mindennapos, hogy egyszerre diplomázzon egy szülő-gyerek páros, de időnként van rá példa. Nemrégiben például egy olyan családról írtunk, ahol az édesanya és az édesapa is egyszerre készültek diplomázni a lányukkal, ugyanazon az egyetemen.