Család

Jessica Alba két szülői gyakorlatáról beszélt, ami segíti még jobban kapcsolódni a gyerekeihez

Jessica Alba egy interjúban beszélt gyermekeiről és két olyan szülői gyakorlatról, amik segítik náluk a kapcsolódást.
2023. Szeptember 17.
(Fotó: Prince Williams/Contributor/Getty Images)

Jessica Alba színésznő nemrégiben a People magazinnak adott egy interjút, amiben mesélt lányaival, a tizenöt éves Honor-ral és a tizenkét éves Haven-nel, és az ötéves fiával, Hayes-szel való kapcsolatáról, köztük arról is, hogy mennyit tanulnak egymástól.

„Minden nap tanítanak nekem valamit, vagy én tanítok nekik valamit. Tanulunk egymástól. Ez határozottan oda-vissza működik” – mondta el a lapnak, és hozzátette, hogy fontos, hogy „ne vegyük  kapcsolatot magától értetődőnek”.

A színésznő megosztotta, hogy rájött arra, hogy a kulcs a gyermekeivel való kapcsolatának ápolásához az egyik szeretetnyelv, a megerősítő szavak. „Fontos kimondani, hogy »Ügyes voltám ma«, vagy azt, hogy »szeretlek«, vagy az, hogy »nagyon tetszett, ahogyan ezt vagy azt a helyzetet kezelted«. Nem tudom, hogy mindig tudatosan figyelek-e arra, hogy ilyen módon bejelentkezzek. Nemrég észrevettem, hogy ezek az apró dolgok is mennyit számítanak” – mondta Alba.

Így folytatta: „Néha egyszerűen csak átsiklasz ezeken. Mint: »Igen, ők jó gyerekek«. Tudják, hogyan boldoguljanak a világban, de néha mégis fontos, hogy felhívjuk erre a figyelmüket, és éreztessük, hogy látjuk és meghallgatjuk őket, még az apró dolgokat is”.

Bár számos öröme van az anyaságban, Alba-nak sem egyszerű ez minden nap – de vannak olyan módszerei, amelyek segítik ezt átvészelni. Megosztotta a lappal, hogy számára például a reggeli meditáció segít, ami a napja további részére is hatással van, és a nehéz időszakokban is segít átvészelni a mélypontokat.

A színésznő a közelmúltban egy díszbemutató alkalmával is mesélt a családjáról, és egy nagyon különleges születésnapi szokásukról, ami mindannyiuk számára fontos – erről ebben a cikkünkben írtunk.