Kisgyerek

Nálatok melyik szeretetnyelv az uralkodó?

Gary Chapman neve ismerősen csenghet, hiszen az ő nevéhez fűződik az úgynevezett szeretetnyelvek elmélete.
2014. Augusztus 08.

Szerinte elismerő szavakkal, együtt töltött minőségi idővel és ajándékokkal ugyanúgy kifejezhetjük szeretetünket, mint szívességekkel vagy testi érintéssel. Érdemes megfigyelni, hogy a gyerkőcnél melyikkel találsz be. Mert hiába halmozod el például ajándékokkal, ha ő arra vágyik, hogy leülj vele legózni.

Melyik az ő szeretetnyelve?

  • Gyakran rajzol neked, időnként odaadja a kedvenc takaróját? Az ő szeretetnyelve az ajándékozás. Igyekezz te is apró ajándékokkal meglepni, hiszen így szerzel neki nagy örömet.
  • Dicsér téged anyaként, hogy milyen szép vagy, milyen finomakat főzöl? Ő az elismerő szavak specialistája. Vedd észre minden erőfeszítését, jutalmazd elismerő szavakkal, túlzások nélkül!
  • Könyörög a közös programokért, az összebújva töltött esti mesélésekért? Magáért beszél ez a típusú szeretetnyelv: amennyit tudsz, áldozz az idődből ezekre!
  • Arra ébredsz, hogy puszilgat? Ha fáj a fejed, odakucorodik melléd? Élvezz ki minden összebújást, simogasd meg, ha a közelében vagy, mert ő a testi érintések szerelmese.
  • Ha gyermeked megkér, hogy varrd meg a baba elszakadt ruháját, vagy javítsd meg a biciklijét, azzal nem csak segítségedet kéri, hanem szeretetre vágyik. Nem kell minden szavára ugrani, de fel kell ismerni azokat a kéréseit, amelyek mögött szeretetvágya áll.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin