Az utóbbi években robbant be a köztudatba a szivárványtorta, aminek lényege, hogy különböző színekben pompázó piskótarétegek közé kerül a többnyire fehér krém, felvágáskor pedig pompázatos látványt nyújt a magas sütemény. Elvileg…
A gyakorlatban azonban ez nem mindig alakul így, a szivárványtorta elkészítése ugyanis sokszor még a gyakorlott konyhatündéreknek is feladja a leckét, hát még a kezdőknek!
Felsült a szülinapi tortával az anyuka
Létezik egy igen népes követőtáborral büszkélkedő Facebook-csoport, ahol az elkövetők lelkesen teszik közszemlére a konyhai katasztrófákat, vagyis tudatában vannak azzal, hogy már-már vállalhatatlan, amit alkottak.
A nevetős fejek és vicces kommentek senkit sem bántanak meg, hiszen épp azért teszik közkinccsé a fotókat, hogy mások is jókat derüljenek rajtuk.
Ez a Roberta nevű anyuka, aki a szivárványtortába tett bele sok időt és pénzt, a lányának sütötte meg szülinapjára a fent látható süteményt, a végeredmény azonban nem pont olyan lett, mint várták.
A kommentelők nagyra értékelték az önkritikáját, és tanácsokkal látták el, hogy lehetne menteni a reménytelennek tűnő helyzetet: „Én a helyedben poharakba szedném, tejszínhabot nyomnék a tetejére és megszórnám színes cukorral. Szerintem így semmi kifogása nem lehetne ellene senkinek!”