Család

Kilencven évesen kezdett el dobolni tanulni a dédnagymama

Barbara McInnis szerint a dobolástól fiatalnak érzi magát.
2024. Január 16.
(Kép forrássa: Getty Images)

Egy kilencven éves angol dédnagymama, Barbara McInnis a Simply Red zenekar egyik korábbi, alapító tagjától, Chris Joycetól kezdett el dobolni tanulni hat hónappal ezelőtt. A szépkorú zenész azt nyilatkozta a Mirror-nak, hogy a rocktól fiatalnak érzi magát.

A már nyugdíjas igazgatónő korábban nem rajongott a Simply Redért, de azóta Joyce hatott a zenei ízlésére.

„Ez segített visszaforgatnom az éveket. Új életet adott, új érdeklődési kört, amiről úgy gondolom, hogy jó dolog az én koromban. Valódi örömöt hozott, és eltüntetett néhány ráncot” – mesélte a lapnak – ami képeket is megosztott róla –, és elmondta azt is, hogy korábban klasszikus zenén nevelkedett, és nem érdeklődött a popos dolgok iránt.

A Morecambben élő McInnis azután kezdett el dobolni, hogy ütős hangszerekkel próbálkozott a helyi ukulele zenekarában. A mostani repertoárjában rock és pop klasszikusok kaptak helyet, Chuck Berrytől a The Beatlesig.

Joyce elmondta a lapnak, hogy McInnis nagyszerű tanuló, és nagyon inspiráló a számára és sokaknak, hogy ennyire lelkes és sok energiája van ebben a korban.

Nem McInnis az egyetlen dédnagymama/nagymama, aki különleges hobbinak hódol idősebb korában. Nemrégiben itt írtunk egy nagymamáról, aki unokájától vett szörfleckét, a 84 éves Kim Knor pedig 37 év szünet után tért vissza az ejtőernyőzéshez – róla itt olvashatsz.