Család

Nem vagy elég jó anya, ha olcsó babakocsit használsz?

Időről időre felbukkannak hírességek, akik méregdrága babakocsiban tolják csemetéiket. Egy édesanya most kifakadt, ő ugyanis nem luxusban tolja a babát, emiatt sokan el is ítélik.
2023. Május 12.
babakocsik az utcán
Kép: Getty Images

A szülői léthez hozzátartozik egy egészséges mértékű aggódás: rendesen vesz-e levegőt a baba alvás közben, miért nem beszél még, árt a fogainak, ha szopja az ujját. Arra azonban nem számítunk – és nem is kéne így lennie –, hogy más szülők ítélkeznek, no nem a nevelésünk, hanem a babakocsink márkája miatt. Egy édesanyával éppen ez a helyzet esett meg, amit egy TikTok-posztban meg is fogalmazott.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy babakocsi miatt leszek megosztó – fogalmaz Brooke. Egy állatkerti séta kapcsán tapasztalta meg mások elítélését, lenézését azért, mert a babakocsijuk nem márkás. A szomorú az, hogy a kommentek alapján Brooke esete egyáltalán nem egyedi.

– A minap elmentem a parkba és nem viccelek, minden szülő márkás babakocsiban tolta a gyerekét, kivéve engem. Megbámultak.

Valaki azt is felveti, hogy rettentő drágák ezek a trendi, márkás, luxus babakocsik (Magyarországon 600 ezer forintért is árulnak babakocsit) és biztos abban, hogy egyáltalán nem telik rá mindenkinek. – Képesek eladósodni egy babakocsi miatt – fogalmazta meg egy kommentelő.

Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy mindez pazarlás, egy gyerek biztosan nem használ el egy babakocsit, így az továbbadható testvérnek, unokatestvérnek, barátoknak. Ameddig biztonságos a babának az eszköz, addig használható, és nem túl lényeges szempont a színe vagy a márkája. És így még a környezetünkkel is jót teszünk.

forrás: parents.com