Család

Ritka rokoni kapcsolat: egypetéjű ikertestvérek tagjai a szülei a két kis unokatesónak

Az egyik házaspárnak egy öthónapos, a másiknak egy másfél éves kislánya van.
2024. Március 19.
(Kép forrása: Getty Images)

Venessa és Kerissa Sealby egypetéjű ikrek, akik megosztották a Today.com portállal, hogy korábban soha nem gondolták, hogy szintén egypetéjű ikrekkel fognak randevúzni és összeházasodni. A 28 éves lánytestvérek elmondták, hogy ráadásul külsőre teljesen más típusú férfiak tetszettek nekik.

A korábban személyi edzőként dolgozó Venessa-nak 2020-ban egy ügyfele mesélt Lucas-ról é Jacob-ról, akik egypetéjű ikrek, és szintén sportos típusúak, és futók voltak az egyetemen, mint a lánytestvérek. Venesse és Lucas 2022 októberében, Kerissa és Jacob pedig 2023 júniusában házasodtak össze.

A két házaspár azóta egymással szomszédos házakban élnek, és sokat kártyáznak együtt, de bowlingozni is nagyon szeretnek. „Két lépésnyire lakunk egymástól. Folyamatosan oda-vissza rohangálunk egymáshoz” – mesélte a portálnak Kerissa.

Kerissa és Jacob kislánya, Sophie tizenkilenc hónapja, míg Venessa és Lucas kisbabája, Adrian öt hónapja jött világra. Az édesanyák az unokatestvérek közötti különleges kapcsolatról is meséltek. Sophie és Adrian ugyanis unokatestvérek, de genetikai értelemben közelebb állnak a testvérekhez. Ezt a rokoni kapcsolatot nevezik kvaterner ikreknek.

„Ugyanúgy közös a DNS-ük, ahogyan a testvéreknek” – mondta el a portálnak Dr. John Pappas, a NYU Langone Hassenfeld Gyermekkórház gyermekklinika genetikai igazgatója, aki hozzátette, hogy a kvaterner ikrek rendkívül ritkák.

Venessa és Kerissa megosztották azt is, hogy reménykednek, hogy amikor a második gyermekeiket várják majd, egy időben lesznek majd várandósak.