Kisgyerek

Néhány perc különbséggel születtek meg az egypetéjű iker kismamák babái

Ugyanabban a kórházban, csupán néhány perc különbséggel jöttek világra az ikertestvérek anyukák kisbabái.
2024. Február 09.
(Kép forrása: Getty Images)

Nicole és Renee Baille egypetéjű ikertestvérek, így számtalan közös élményen osztoznak – arra azonban ők sem számítottak, hogy egyszerre fogják majd megszülni kisbabáikat is. A testvérek elmesélték az ABC News-nak, hogy már az különleges volt, hogy egyszerre lettek várandósak.

Egyik édesanyának sem az első terhessége volt a mostani, ugyanis két éve mindketten egy-egy lányt hoztak világra, hat hónap különbséggel. Most második gyermekeikkel két hét eltéréssel voltak kiírva.

Nicole-nak összehúzódásai voltak, ezért Renee elment a házába, hogy ott vigyázzon mindkettőjük gyermekeire, de aztán az ő magzatvize is elfolyt. Ő azonnal be sem ment a kórházba, mert úgy gondolta, van még ideje a baba érkezésének, ezért lepihent aludni. Nemsokára azonban felerősödtek az összehúzódásai, ezért felhívta párját, hogy menjen érte és vigye be a kórházba.

A kisbabájuk annyira gyorsan érkezett, hogy az édesanya remélte, hogy nem az autóban születik majd meg az odaúton – de szerencsésen beértek a kórházba, ahol viszont kislányuk, Ruby már azelőtt világra jött, hogy a szülőszobára ért volna édesanyja.

Nicole eközben éppen a folyosón volt, amikor megtudta, hogy valakinek most született meg a babája. Az ő kisfia, Zavian végül nem sokkal később, 22 perccel unokatestvére után érkezett meg.

Az édesanyák elmondták a portálnak, hogy kisbabáiknak már most számos közös vonásuk van. „Közös születésnapon osztoznak, ahogy mi is egész életünkben” – mondta Nicole az ABC News-nak, ahol képeket és videókat is osztottak meg róluk.

A kismamák édesanyja, Tracey McDonald elmondta, hogy éppen néhány nappal unokái születése előtt mondta azt a férjének, hogy úgy érzi, lányai egyszerre fognak szülni. „Gyakorlatilag két ikerpárunk van, az egypetéjű ikreink, és most az iker unokatestvérek.”