Család

Sportos szülő, boldog baba: fuss te is babakocsival! (X)

Csak tologatod magad előtt, hogy elkezdesz mozogni? Told magad előtt inkább a kisbabád! A Generali Run Balatonfüred 2023 – A nagy családi futás eseményen külön 6,5 kilométeres távval készülnek azok számára, akik babakocsival vágnának neki a kihívásnak.
2023. Április 03.
Fotó Generali Run Balatonfüred
Fotó: Generali Run Balatonfüred

Sportolni anyaként?

Köztudott, hogy kisbabával sokszor arra se könnyű időt szakítani, hogy egyedül el tudjuk menni a mosdóba, nemhogy arra, hogy eljussunk sportolni. Ha pedig néha mégis sikerül időt nyerni egy kis testmozgásra, gyakran bűntudat tölt el bennünket, hogy ezt az időt nem a picivel töltjük. Erre kínál megoldást a babakocsis futás.

Miért is jó a babakocsis futás?

A futást jellemzően egyéni sportként tartjuk számon: ilyenkor egyedül maradunk a gondolatainkkal, oldjuk a felgyülemlett stresszt és kikapcsolódunk. A futásnak azonban nem feltétlenül kell egyéni mozgásnak lennie – ha kisbabánkkal futunk, az valódi közös időtöltéssé is válhat!

Így például az apukáknak sem szükséges kimaradni a jóból, hiszen ez a mozgásforma egyre inkább elterjedt az egész világon. Egyes kispapák még világrekordokat is döntenek a modern sportágban. A babakocsival futott maraton rekordját Calum Neff tartja, aki négyéves kislányát maga előtt tolva 2,5 óra alatt futotta le az ikonikus távot. Női rekorderekből sincs hiány: az amerikai Cynthia Arnold 2018-ban a Missoula Maratonon teljesített 42 km-t babakocsival, és ezzel Guinness Világrekordot állított fel.

Fotó: Generali Run Balatonfüred

Fotó: Generali Run Balatonfüred

Ismerd meg a babakocsis futást: irány Balatonfüred!

Ha te is szeretnéd kipróbálni a babakocsis futást, akkor ne hagyd ki a Generali Run Balatonfüred Babakocsis Futamát április 15-én! A helyszínen kint lesz a Fuss Babakocsival Egyesületet is, akik segítségével bárki kipróbálhatja, milyen is babakocsival futni, illetve hasznos tanácsokat is kaphatnak ehhez a szuper mozgásformához.

A futás mindenkié, így hát ne habozz, jelentkezz a Generali a Biztonságért Alapítvány nagy családi futóversenyére, ahol idén is lesz lehetőség a CSALÁDI CSAPAT-ban nevezni.

Ami pedig a legjobb hír: ebben a számban, ha hárman indultok, csak ketten fizettek a versenyért – a harmadik csapattag a mi vendégünk. Apa, anya, gyermek vagy nagyszülő, keresztapa, nagybácsi vagy unokatesó is lehet csapattag.  A Családi Csapat résztvevőit – akik a 6,5 kilométeres távon indulnak majd – az egyéni mezőnnyel közösen rajtolva, és értékelve egyénileg, a 6,5 kilométeres versenyszámban lesznek!

Az idei futás különlegessége, hogy a Generali a Biztonságért Alapítvány és a The Human Safety Net program az Otthon Segítünk Alapítvány számára szervez gyűjtést a rendezvényen.

Bővebb infó a futóversenyről: A futás mindenkié: Generali Run Balatonfüred 2023 – A nagy családi futás (generalielorelatok.hu)

Jelentkezni itt tudsz a versenyre: Generali Run Balatonfüred 2021 (maratonman.hu)