Család

Szomorú rekord: 11 éve próbál elválni férjétől egy budapesti nő

Több mint egy évtizede tart a per, azóta sem mondták ki a válást, hiába akarja ezt mindkét fél.
2023. Február 21.
válás papírmunka
(Kép forrása: Getty Images)

A válás szinte mindig együtt jár sérelmekkel, fájdalmakkal, nem beszélve arról, amikor a családban gyerekek is vannak. Ha kiskorú gyerekeket nevelnek a szülők, elnyúlhat a bontóper az esetleges vitás gyermekelhelyezési kérdések miatt. Azonban egy közelmúltbeli esetnél még gyermekek sem érintettek a válóperben, mégis jócskán elhúzódó ügyről van szó.

A Blikk számolt be egy budapesti nő, Tímea és férje tizenegy éve tartó válásáról, ami miatt a két fél egymást okolja, de – mint írják – Tímeában a bíróságokat illetően is van tüske.

A házaspár válópere tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódott.

Tizenegy éve nem tudunk elválni! 2012 nyarán indult el a válóperünk, miután egy évtizednyi házasság után a férjem magatartása megváltozott, és beadatta velem a keresetet. 2012 őszén a köztünk kialakult áldatlan állapotok miatt elhagytam a közös otthonunkat, így a férjem birtokába került a közös vagyon az ő külön vagyonával és a személyes holmijával együtt. Kérvényeztem a lakhatást, amelyet azóta többször is megtettem, de abban azóta sem jártak el, vagyis több mint tíz éve voltaképpen »hajléktalanságban« tartanak, pedig több közös ingatlanunk van” – mondta el a nő a Blikk-nek.

Hozzátette, hogy első fokon felbontották a házasságunkat, de másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet, az első fokot arra utasítva, hogy hozzon új határozatot a lakhatás tekintetében, ami a nő szerint még nem történt meg. Tímea elmondta a lapnak, hogy „előfordult, hogy a fellebbezését a bíróság nem küldte meg a másodfoknak, több tárgyalást el is napoltak, mert az ellenfelei nem jelentek meg”.

A férj és ügyvédjei nem akartak nyilatkozni a Blikk-nek, de azt megjegyezték, hogy szerintük a bontóper elhúzódása nem rajtuk múlik, és azt állítják, hogy Tímea sokáig rosszul nyújtotta be a kereseteit, illetve nem jelölte meg a vagyon megosztásához a rá vonatkozó dolgokat. Ha még ez így is van, elég rémisztő, hogy ennyi ideig nem zárulhat le két ember életének fontos szakasza, ami miatt nem tudnak továbblépni.

A tegnapi berekesztett tárgyalást követően a bírói tanács hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és arra kötelezte a Gödöllői Járásbíróságot, hogy újra folytassa le az eljárást. Azzal együtt, hogy hangsúlyozták az élet- és vagyonközösség fennállását, tehát mindent elölről kell kezdeni.

Forrás: Blikk.hu